Apenheul start ecoreizen Madagscar ter bescherming Blauwoogmaki

De Blauwoogmaki's uit Madagascar staan in de top 25 van meest bedreigde primaten ter wereld. 80% van hun leefgebied is al verdwenen door boskap. Als er niets wordt gedaan aan deze situatie is de kans groot dat deze prachtige soort binnen afzienbare tijd is uitgestorven. Stichting Apenheul en reisorganisatie Matoke hebben daarom samen een duurzame reis opgezet naar Madagascar ter bescherming van deze bedreigde primaat.

Reizen en bijdragen aan natuurbescherming Madagascar
Ecotoerisme kan bijdragen aan natuurbescherming. Doordat de lokale bevolking een extra bron van inkomsten krijgt, hoeven zij geen bos te kappen of op de dieren te jagen. In samenwerking met de Nederlandse reisorganisatie Matoke Tours organiseert Apenheul vanaf 2017 unieke ecoreizen naar het gebied van de blauwoogmaki. Deze reizen vinden plaats in juni en september 2017.

Met een bezoek aan het leefgebied van de blauwoogmaki (Sahamalaza National Park) worden de lokale inwoners geholpen aan werkgelegenheid en extra inkomsten. Dit betekent minder druk op het bos en de blauwoogmaki's. Op de reizen wordt geen winst gemaakt en beide organisaties (Matoke Tours en Apenheul) schenken voor elke deelnemer 50 euro (samen 100 euro) aan het blauwoogmaki project. Tijdens deze duurzame reizen komt men oog-in-oog te staan met de blauwoogmaki en zien reizigers met eigen ogen wat er lokaal écht aan natuurbescherming gedaan wordt. Meer informatie over deze duurzame rondreizen is te vinden op www.matoketours.nl/madagascar.

Natuurbescherming succesvol
De resultaten van het natuurbehoud project op Madagaskar zijn hoopgevend. Exacte aantallen zijn niet bekend, maar door alle activiteiten van dit project is het aantal blauwoogmaki's de afgelopen tien jaar gegroeid van zo'n 1.000 naar volgens schatting 2.000 tot 6.000 dieren. Apenheul zal in 2017 een onderzoeker naar het gebied sturen om het aantal blauwoogmaki's in kaart te brengen.

Meer informatie op de Vakantiebeurs
Meer informatie over het project is te vinden op de stand van Matoke Tours in de Afrika hal op de Vakantiebeurs (10 t/m 15 januari in Utrecht).

*Meer achtergrondinformatie en een video over dit project vindt u terug op: http://www.matoketours.nl/madagascar/

Video:

Geplaatst in:

Noot voor redactie
Beeldmateriaal downloaden of contact Apenheul: Dat kan via Stichting Apenheul, contactpersoon Renee van Woerkom, R.vanWoerkom@Apenheul.nl of 055 3 57 57 00

Meer weten over deze duurzame rondreis?
Neem contact op met Paul Gevers van reisorganisatie Matoke Tours. paul@matoketours.nl of 073-6123364. www.matoketours.nl

Matoke Tours

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
http://www.matoketours.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234