Mark Rutte interviewt YousToub in Nederlands eerste politieke podcast

Vandaag publiceert premier Mark Rutte zijn eerste Spotify-podcast waarin hij vlogger YousToub (Youssef Koukouh) interviewt over de toekomst van Nederland. Rutte vraagt de jonge YouTube-ster naar zijn kijk op de Nederlandse samenleving en hoe hij als positief voorbeeld voor veel mensen het verschil weet te maken. Het gesprek maakt onderdeel uit van een serie gesprekken die Mark Rutte de komende periode voert met mensen die op hun eigen positieve manier het verschil gemaakt hebben en volgens hem een rolmodel zijn voor Nederland. De podcast is te beluisteren op Spotify en via verschillende online kanalen te bekijken waaronder de Facebook-pagina van de VVD en Youtube.

In de 45 minuten durende podcast spreekt Mark Rutte met YousToub over zijn positieve en ondernemende blik op de kansen voor zijn generatie en hoe het voelt om een rolmodel te zijn. Youssef begon in 2014, tijdens zijn HAVO, als vlogger: "Je bent een voorbeeldfiguur, daar heb je misschien niet direct voor gekozen, maar je moet die verantwoordelijkheid wel op je nemen." De eenentwintigjarige Marokkaans-Hagenees groeide op in de Schilderswijk en vlogt al vanaf het begin van zijn carrière over maatschappelijke thema's, met name de diversiteit in de buurten en op school. Zo begon hij met een serie over de Ramadan om er meer begrip voor te creëren. Youssef verdiept zich niet in politiek, maar weet wel wat er speelt. Rutte is benieuwd naar de reden van de verdeeldheid en problemen tussen culturen en vroeg: "Hoe denk jij dat culturen hand in hand over straat kunnen gaan in Nederland?" Youssefs oplossing: "Ik kwam vaak genoeg bij Hollandse vrienden thuis en at de boerenkool ook op. Dat is beleefd! We moeten eraan werken om culturen met elkaar te mengen en zo andere culturen te leren kennen."

Met welke inspirerende jongere moet Mark Rutte in zijn volgende podcast in gesprek gaan? Stuur je suggestie naar podcast@vvd.nl.

Geplaatst in:

- Einde persbericht -

Noot aan redactie, niet geschikt voor publicatie:

Voor meer informatie, beeld of interviewverzoeken neem contact op met
Het PR Bureau
Lilian van Diest
020 670 2232
lilian@hetprbureau.nl

VVD

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234