Xiaomi maakt haar CES-debuut door Mi TV 4 te tonen

Introductie van Mi Ecosysteem met honderden slimme producten en meer dan 50 miljoen apparaten die zijn verbonden op het eigen IoT-platform

LAS VEGAS, 6 januari 2017 /PRNewswire/ -- Toonaangevend technologiebedrijf Xiaomi begon haar CES-debuut in Las Vegas vandaag met de aankondiging van de Mi TV 4. Mi TV 4 zoekt de grenzen van de innovatie op, en heeft een ultradunne metalen behuizing zonder frame van 4,9 mm. De 65-inch versie is ontworpen met een modulaire aanpak, waarbij de aparte Mi TV Bar bestaat uit het moederbord en een geluidssysteem dat Dolby Atmos ondersteunt, en zorgt voor een geweldige kijkervaring thuis, die met gemak kan tippen aan de ervaring die u in de bioscoop hebt.

Tegelijkertijd onthulde Xiaomi haar stand in de CES-expositieruimte (LVCC, South Hall 3, #30309), waar meer dan 70 producten worden tentoongesteld uit het kernaanbod van Xiaomi's smartphones, smart tv's en smart routers, samen met tientallen Mi Ecosystem-producten in de categorieën smart home, gezondheid & fitness, privétransport, smart speelgoed en overige.

Mi Ecosystem omvat honderden slimme producten die door de partners in het ecosysteem van Xiaomi worden geproduceerd. De aanpak van Xiaomi bij het zogenaamde Internet der Dingen (Internet of Things) is uniek omdat het gespecialiseerde bedrijven stimuleert en erin investeert, om zo effectief haar productlijn op een zeer schaalbare wijze uit te breiden. Xiaomi is de meest succesvolle broedplaats voor hardware; het bedrijf investeerde in 77 bedrijven die producten ontwerpen en produceren die buiten de drie kerncategorieën van producten vallen die in-house worden geproduceerd, nl. smartphones, smart tv's en smart routers.

Xiaomi kondigde vandaag ook aan dat er tot op heden meer dan 23 miljoen Mi Bands en 3,3 miljoen webcams zijn verkocht, en dat er jaarlijks meer dan 1 miljoen Mi Air Purifiers worden verkocht. Deze slimme producten worden samengebracht in het Mi Ecosystem IoT-platform, dat momenteel 50 miljoen verbonden apparaten heeft, waarbij de Mi Home-app meer dan 5 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft.

Xiang Wang, Senior Vice President van Xiaomi, zei: "Wij hebben bewezen dat het Mi Ecosystem-model werkt, en we richten ons er bij deze ontwikkeling op om dit model verder op te kunnen schalen als het gaat om producten, maar ook op geografisch gebied. CES, een wereldwijd evenement waarin innovaties vanuit de hele wereld worden getoond, is de ideale plek voor ons om met deze inspanning van start te gaan."

Op het media-evenement van vandaag onthulde Xiaomi ook de witte versie van Mi MIX, een prachtig kunstwerk met een strakke, moderne afwerking. Mi MIX werd drie maanden geleden met groot succes voor het eerst aangekondigd. Met een volledig schermontwerp, dat mede ontwikkeld is door de wereldberoemde ontwerper Philippe Starck, heeft de Mi MIX een ultragrote verhouding scherm tot lichaam, die mogelijk wordt gemaakt door nieuwe innovaties die het fysieke oortje en de nabijheidssensor overbodig maken. De witte versie zal later dit jaar in China beschikbaar zijn.

Hugo Barra, Vice President van Xiaomi, zei: "Xiaomi biedt de wereld zicht op de toekomst, waarbij we de grenzen opzoeken van technologische ontwikkelingen, om nog betere eigenschappen voor onze gebruikers te ontwikkelen. Wij blijven de grenzen opzoeken door het gebruik van keramische materialen op smartphones, deze keer in het wit, waardoor de opbrengst uitdagender wordt "

Mi TV 4: De dunste Mi TV ooit, met revolutionaire Dolby Atmos thuisbioscoop.

Sinds de allereerste tv heeft Xiaomi de verwachtingen van gebruikers van smart-tv's opnieuw gedefinieerd. Mi TV 4 zet deze trend voort waar het gaat om ontwerp, visuele prestaties en geluid.

Mi TV 4 is met haar 4,9 mm superdun. Met een scherm dat bijna volledig tot de rand doorloopt, staat het 4K-scherm centraal. Dit wordt nog eens benadrukt door de transparante standaard.

Mi TV 4 (65") is ontworpen met een modulaire ontwerpaanpak die voor het eerst is geïntroduceerd bij de Mi TV 3. Het tv-toestel bestaat uit twee onderdelen: een 4K-scherm en de Mi TV Bar, waarin zowel het moederbord als een onafhankelijk geluidssysteem met naar boven gerichte speakers zitten. Deze speakers, samen met een subwoofer en twee draadloze satellietspeakers achter, vormen samen de Mi TV 4 Dolby Atmos thuisbioscoop.

Met een dergelijk ontwerp kan de Mi TV 4 snel verbeterd worden, omdat u door de Mi TV BAR te verwisselen van elke tv een volledig nieuwe product maakt, terwijl het 4K-paneel onveranderd blijft.

Mi TV 4 zal later in China beschikbaar worden, met een geschatte prijs ruim onder de $2000 USD voor de 65-inch versie die samen met de Dolby Atmos thuisbioscoop wordt geleverd.

Belangrijke eigenschappen van de Mi TV 4:-- 4K-scherm (3840 x 2160 pixels)
-- Ultradunne metalen behuizing van 4,9 mm
-- Quad-core 64-bit vlaggenschip TV-processor
-- Onafhankelijk Dolby Atmos geluidssysteem van bioscoopkwaliteit
-- Dolby en DTS dual audio-decodering
-- Zelflerend KI-systeem voor intelligente aanbevelingen
-- Afmetingen: 49"/ 55"/ 65"

Aanvullende mediaproducten, waaronder afbeeldingen van het product en het introductie-evenement, samen met managementprofielen vindt u hier: http://bit.ly/Xiaomi_CES2017 [http://bit.ly/Xiaomi_CES2017]

Over Xiaomi

Xiaomi werd in 2010 opgericht door ondernemer Lei Jun, op basis van de visie "innovatie voor iedereen". We zijn van mening dat hoogwaardige producten, die met behulp van hoogwaardige technologie worden geproduceerd, voor iedereen toegankelijk dienen te zijn. Wij creëren uitzonderlijke hardware-, software- en internetdiensten voor en met ondersteuning van onze Mi-fans. Wij verwerken hun feedback in onze productreeks, die momenteel bestaat uit de Mi en Redmi smartphones, Mi tv's en settopboxes, Mi routers en Mi Ecosystem-producten, waaronder producten voor smart homes, draagbare apparaten en andere accessoires. Xiaomi verkocht in 2015 meer dan 70 miljoen handsets, en breidt zich daarmee internationaal uit, om zo een wereldwijd erkend merk te worden.

Contactpersoon media:

Kaylene Hong
khong@xiaomi.com [mailto:khong@xiaomi.com]


Xiaomi

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234