SECOR voegt twee nieuwe partners toe en opent kantoor aan de westkust van de VS

- Ken Frier en Gretchen Tai voegen zich als partner en hoofd van het kantoor in San Francisco Bay Area bij het team van SECOR

- Uitbreiding van bereik en omvang van aanbod in advies- en beleggingssoplossingen van SECORNEW YORK en PALO ALTO, Californië, 5 januari 2017 /PRNewswire/ -- SECOR Asset Management, LP ("SECOR"), een internationale vermogensbeheerfirma met een waarde van USD 41 miljard, heeft vandaag bekendgemaakt dat Kenneth Frier en Gretchen Tai zich per direct als partner bij de firma voegen en dat beiden zullen functioneren als hoofd van het recentelijk geopende kantoor van SECOR aan de westkust van de Verenigde Staten, in de omgeving van San Francisco Bay. Meneer Frier was tot voor kort Chief Investment Officer (CIO) bij Atlas Capital Advisors in San Francisco en mevrouw Tai, was eerder CIO voor het vermogen van het pensioenplan bij Hewlett-Packard. Zij zullen samen toezien op de groei en uitbreiding van SECORs activiteiten in beleggingsadvies en de beleggingsoplossingen aan de westkust van de Verenigde Staten en in Azië.

Meneer Frier en mevrouw Tai rapporteren aan Tony Kao, medeoprichter van SECOR en Managing Principal voor het beleggingsadvies dat en de oplossingenportfolio die de firma biedt.

De voetafdruk van SECOR reikt van kust tot kust in de Verenigde Staten en omvat de hoofdvestiging in New York en een kantoor in Londen. Door een kantoor te openen aan de westkust van de Verenigde staten biedt SECOR meneer Frier en mevrouw Tai de mogelijkheid zich te richten op de uitbreiding van de clientèle van de firma en het productaanbod in deze regio alsook in Azië. Ze hebben tientallen jaren ervaring als CIO waarin ze toegezegde pensioenvermogens beheerden voor grote ondernemingen alsook fondsen, kapitaal en family office-beleggingsportefeuilles. Meneer Frier en mevrouw Tai brengen tevens een nieuwe, internationale vermogensstrategie met risicobeheer met zich mee die zij de afgelopen twee jaar hebben ontwikkeld en beheerd en die beschikbaar zal zijn via het SECOR-platform.

"Dit is de ideale tijd voor SECOR om haar aanwezigheid en haar aanbod aan klanten uit te breiden aan de westkust van de Verenigde Staten en in Azië. We zijn er dan ook zeer verheugd over dat Ken en Gretchen de leiding zullen nemen over deze werkzaamheden", aldus Tony Kao. "Als toonaangevende CIO's in de institutionele beleggingswereld hebben Ken en Gretchen jarenlang gediend als betrouwbare vertrouwenspersonen en hebben ze toezicht gehouden op meer dan USD 100 miljard aan totale planactiva voor hun afdelingen. Hun filosofie en benadering van investering en belegging passen zeer goed bij onze eigen, interne visies en processen. Deze gedeelde visie in combinatie met hun diepgaande kennis van het institutionele beleggingskader en de voortdurende uitdagingen waar klanten mee te maken krijgen, resulteert in een uniek en robuust aanbod aan onze klanten."

Kenneth Frier, CFA, was Chief Investment Officer bij Atlas Capital Advisors in San Francisco voordat hij zich bij het SECOR-team voegde. Meneer Frier heeft meer dan dertig jaar ervaring als institutionele belegger, voorheen Chief Investment Officer bij The Walt Disney Company, Hewlett-Packard, Stanford Management Company en de UAW Retiree Medical Benefits Trust. Hij heeft uitvoerig geschreven en gesproken over risicobeheer en strategieën voor activatoewijzing en daaruit voortkomende verbeteringen aan vele risicobeheertools die tegenwoordig alom worden gebruikt door institutionele beleggers, zoals aansprakelijkheidsrisicodekking, bescherming tegen lager vermogen en valutabeheer.

De meest recente functie van Gretchen Tai was President en Chief Investment Officer bij de vermogensbeheerafdeling van Hewlett-Packard Inc, Shoreline Investment Management Company, die toezicht houdt op circa USD 45 miljard aan verschillende pensioenactiva voor Hewlett-Packard en diens gelieerde ondernemingen. De innovaties van mevrouw Tai op het gebied van dynamische activatoewijzing en risicobeheer hebben tijdens haar ambtstermijn geresulteerd in toonaangevende prestaties van de pensioenfondsen bij de Amerikaanse vestiging van Hewlett-Packard. Ze heeft tevens fondsen op maat opgezet van fondsen in vijf activacategorieën die cruciaal zijn gebleken voor de verbetering van de beleggingsprestaties van pensioenfondsen in van Hewlett-Packard buiten de VS.

Over SECOR Asset Management, LPSECOR is een internationale vermogensbeheerfirma met een waarde van USD 41 miljard met vestigingen in New York, Palo Alto en Londen. De firma identificeert en implementeert innovatieve en multi-asset- en kwantitatieve beleggingsstrategieën op maat om de beleggingsdoelstellingen van diens institutionele klanten te realiseren met focus op risicobeheer en genereren van de gewenste opbrengsten. Het beleggingsteam van SECOR bestaat uit voormalige Chief Investment Officers en pensioenplanbeheerders. De geïntegreerde en coherente benadering die de firma eropna houdt biedt klanten beter doordachte beleggingsoplossingen die leunen op een sterk en stabiel, institutioneel platform en een robuuste infrastructuur. Ga voor meer informatie naar www.secor-am.com [http://www.secor-am.com/].

ContactVoor beleggers:Gino ReinaSECOR Asset Management+1 212 980 7366gino@secor-am.com [mailto:gino@secor-am.com]

Voor pers:Catherine JonesPolisi Jones Communications+1 917 330 8934cjones@polisijones.com [mailto:cjones@polisijones.com]
SECOR Asset Management, LP


Web site: http://www.secor-am.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234