CWS Nederland introduceert CradletoCradle papier onder eigen merknaam

CWS Nederland introduceert Cradle to Cradle papier onder eigen merknaam

's-Hertogenbosch, 5-1-2017
Als een van de weinige leveranciers in Nederland brengt CWS vanaf januari 2017 Nederland Cradle to Cradle (C2C) hygiënepapier op de markt. Dit doen zij onder eigen merknaam. Dit milieuvriendelijke hygiënepapier is gemaakt van 100% gerecycleerd papier en wordt CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast draagt het de keurmerken FSC recycled en Europees Eco-label. De CWS C2C producten; toiletpapier en papieren servetten, zijn een welkome aanvulling op het productassortiment van CWS en passen uitstekend in de MVO strategie en ambitie van het bedrijf. CWS heeft een erg actief duurzaamheidsbeleid, is MVO Prestatieladder 4 gecertificeerd en brengt jaarlijks een MVO rapport uit waarin op een transparante wijze, conform de GRI 4 richtlijnen, verantwoording wordt afgelegd over haar MVO beleid en bijbehorende doelstellingen.

Waarom is Cradle to Cradle bijzonder
Cradle to Cradle (C2C; letterlijk: 'van wieg tot wieg') is een innovatief concept dat verder reikt dan duurzame productontwikkeling. C2C richt zich niet langer op het 'minder slecht maken' van een product (= eco-efficiënt), maar op het 'meteen goed doen' (= eco-effectief). Kern van het C2C-concept is het denken in kringlopen en cirkels. Deze gedachte past zeer goed binnen het totale businessproces en duurzame ambitie van CWS.

C2C toiletpapier in een folie verpakking
CWS heeft voor haar C2C toiletpapier gekozen voor een innovatieve verpakking gemaakt van folie in plaats van het traditionele karton. Het Zwitserse Carbotech AG uit Basel, een instituut dat bedrijven en overheden begeleidt en adviseert in milieuvraagstukken, heeft onderzocht dat folie een 11x lagere milieu impact heeft. Bovendien kan folie, net als karton, na gebruik hoogwaardig worden omgezet in een ander product. Arjan Bolink, Marketing Manager van CWS legt uit "Door het minimaliseren van de hoeveelheid verpakking en met behoud van kwaliteit, kijken wij verder dan alleen het product. Tevens is dit product een welkome aanvulling op ons sanitaire duurzaamheidconcept ECOILET"

Over CWS Nederland
CWS Nederland B.V. is een dochteronderneming van één van de internationaal toonaangevende leveranciers van professionele en innovatieve allround oplossingen voor sanitaire ruimtes en textieldiensten. Hiertoe behoren o.a. de bekende CWS handdoek-, zeep-en geur-dispensers, entreematten en milieuvriendelijke sensor-kraanconcepten en Washroom Media. Onze klanten profiteren van de professionele allround dienstverlening, inclusief persoonlijk advies en regelmatig onderhoud. CWS-boco International heeft 19 vestigingen in Europa en China, heeft 7500 werknemers en is een dochteronderneming van Franz Haniel Cie. De CWS-boco Group behaalde in 2015 met 6700 medewerkers een verkoopomzet van 751 miljoen euro. De Haniel Group genereerde in 2014 een omzet van ± 3.8 miljard euro met ongeveer 11.500 werknemers en is een van meest succesvolle Duitse familiebedrijven ter wereld.

Arjan Bolink, Marketing Manager, is degene die de pers te woord kan staan
Tel. 073 6338361, arjan.bolink@cws.com

CWS Nederland B.V.

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
www.nl.cws.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234