Film over 4 bewoners Maasveld dingt mee in Limburgs Film Festival

In 2016 maakte filmer/regisseur Bart Hölscher een film over vier bewoners van Maasveld, een instelling voor mensen met ernstige verstandelijke beperkingen en gedragsproblemen. Maasveld maakt deel uit van Koraal Groep en is gevestigd in Maastricht.

Film
Bob, Bert, Debbie en Ingeborg krijgen te maken met een verhuizing. Hun oude vertrouwde woning is vervangen door mooie, moderne nieuwbouw. Verhuizen heeft veel impact op deze mensen, die naast hun verstandelijke beperking ook ernstige gedragsproblemen hebben. Zo'n verandering in hun leven vraagt iets van ze. Het vraagt daarnaast ook iets van de hun begeleiders die nauwlettend het gedrag van hun bewoners monitoren.

De film geeft een mooie en indrukwekkende kijk in de wereld van de zorg aan mensen met ernstige beperkingen.

Limburg Film Festival
Samen met 24 andere films is "Bert, Debbie, Bob en Ingeborg; mensen van Maasveld" genomineerd voor het eerste Limburgs Film Festival dat medio januari in Venlo wordt gehouden.

Koraal Groep
Binnen Koraal Groep staan mensen met een beperking of belemmering op verstandelijk, lichamelijk en/of psychosociaal gebied centraal. Onze elf stichtingen, gevestigd in Noord-Brabant en Limburg, bieden samen een compleet en samenhangend pakket zorg en ondersteuning: gehandicaptenzorg, jeugdzorg, speciaal onderwijs, arbeidsintegratie en maatschappelijke opvang. Koraal Groep heeft veel ervaring met complexe hulpvragen. Wij vinden het belangrijk dat elke cliënt en leerling zichzelf blijft ontwikkelen en een bestaan leidt dat past bij zijn wensen en mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mehlika Schopen, manager Communicatie Koraal Groep: 06 22 94 01 61.

Koraalgroep

plaats:
Sittard
website:
http://www.koraalgroep.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234