Atradius benoemt nieuwe Chief Insurance Operations Officer

AMSTERDAM, January 2, 2017 /PRNewswire/ --

Atradius heeft per 1 januari 2017 Marc Henstridge benoemd tot Chief Insurance Operations Officer (CIOO) van Atradius.

Volgend op de pensionering van Dominique Charpentier eind 2016 is Marc Henstridge op 1 januari 2017 lid geworden van de Raad van Bestuur van Atradius N.V. [https://atradius.nl/artikel/raad-van-bestuur.html ] Atradius biedt haar zakelijke klanten diverse producten en diensten die hun credit en cash management ondersteunen, waaronder kredietverzekering, incasso, contractuele en regulatoire garanties, en kredietwaardigheidsinformatie over kopers.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150513/743985 )Marc Henstridge (48), van Britse afkomst, is sinds 1997 werkzaam bij Atradius. Als CIOO is hij verantwoordelijk voor Instalment Credit Protection [http://atradiusicp.com ], Bonding [https://group.atradius.com/products/bonding.html ], Collections [https://group.atradius.com/products/debt-collections.html ], Atradius Re [https://group.atradius.com/products/reinsurance.html ], Project & Process Unit en ITS. In de meer dan 19 jaar dat hij actief is bij Atradius heeft Henstridge diverse posities bekleed, waarvan meest recent die van Director Risk Services in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Naast zijn verantwoordelijkheden bij Atradius vertegenwoordigt Henstrigde Atradius en de kredietverzekeringsindustrie in diverse externe comités. Hij zal gaan werken vanuit Amsterdam.

Na 14 jaar bij Atradius werkzaam te zijn geweest, waaronder de laatste drie jaar als CIOO en lid van de Raad van Bestuur, gaat Dominique Charpentier (65) na een verdienstelijke carrière in de kredietverzekerings- en factoringindustrie die meer dan 20 jaar omvat met pensioen.

Isidoro Unda, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Atradius N.V. licht toe: "Voor het succes van onze klanten is het van levensbelang dat wij ons continu samen met hen ontwikkelen om nieuwe manieren te vinden om hen te ondersteunen bij het veilig uitbreiden van hun business. Dominique is voor ons uiterst succesvol geweest bij het heruitvinden van de manier waarop we dit doen voor onze klanten en Marc blijft ons helpen de manier waarop we dit bereiken uit te breiden in de toekomst."

Over Atradius  

Atradius biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso via strategische aanwezigheid in 50 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 200 miljoen bedrijven wereldwijd. De producten van Atradius op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico's die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de leidende verzekeraars in Spanje en een wereldleider op het gebied van kredietverzekering.


 
Noot aan de redactie (niet voor publicatie) 
Voor meer informatie  
Atradius                         
Corporate Communications & Marketing         
Mariëlla Dalstra-van Emst 
Tel. +31-(0)20-553-2394                 
Mob. +31-(0)6-1297-8985                 
E-mail: mariella.dalstra@atradius.com          

http://www.atradius.nl                    

Twitter [http://twitter.com/atradiusnl ]    | LinkedIn [http://www.linkedin.com/company/atradius-nederland ] | Youtube [http://www.youtube.com/atradiusnl ]                    Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150513/743985
Atradius N.V.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234