Kapitein Landmacht Susan Teunissen op plaats drie kandidatenlijst-FVD

En oud-hoogleraar Paul Frentrop bij de eerste vijf

De nieuwe partij Forum voor Democratie (FVD), onder leiding van Thierry Baudet, maakt bekend dat Susan Teunissen, kapitein bij de Koninklijke Landmacht en werkzaam op het ministerie van Defensie, op plaats 3 zal komen van de concept-kandidatenlijst. Teunissen heeft onder meer deelgenomen aan Nederlandse missies in Kunduz en Mali en zal zich na 15 maart in de Tweede Kamer gaan inzetten om Nederland veiliger te maken.

Ook voormalig NRC-journalist en hoogleraar Corporate Governance Paul Frentrop komt bij de eerste vijf. Hij heeft zich een groot deel van zijn werkzame leven bezig gehouden met vraagstukken die samenhangen met goed bestuur, en zal voor FVD in de Tweede Kamer leiding gaan geven aan de noodzakelijke sanering van de overheid en verlaging van de belastingen.

Een voorbereidingscommissie voor de kandidaatstelling onder leiding van oud-senator Robert de Haze Winkelman heeft het werk afgerond en het bestuur legt de laatste hand aan de concept-lijst. Binnenkort zal de volledige lijst gepubliceerd worden.

Thierry Baudet: "We zijn zeer verheugd dat kandidaten van dit kaliber zich voor FVD willen inzetten voor een beter Nederland. Susan brengt vanuit haar werk een schat aan kennis mee over de ontwikkelingen in conflictgebieden, veiligheid, defensie en geopolitieke vraagstukken. Van cruciaal belang in de huidige gevaarlijke tijd. Paul zal als specialist goed bestuur met uitgebreide voorstellen komen om de overheid kleiner te maken en de belastingen te verlagen.

Susan Teunissen: "Na mijn jarenlange ervaring bij Defensie zal mijn volgende missie zijn om vanuit Forum voor Democratie Nederland veiliger en democratischer te maken. Ik denk dat we met de standpunten van FVD over het democratisch gehalte van de politiek een serieuze verandering teweeg kunnen brengen."

Paul Frentrop: "Ik ben lid geworden van Forum voor Democratie uit de overtuiging dat veel dingen anders en beter kunnen. Ik zag dat onze ideeën overeenkwamen. Ik ben erg gemotiveerd ook daadwerkelijk bij te dragen aan veranderingen. Een kleinere, efficiëntere overheid is hard nodig om de economische dynamiek in de samenleving terug te brengen en de lasten te doen dalen."

    Alle aanvragen voor interviews en verzoeken vanuit de pers voor informatie over Forum voor Democratie gaan via onze persvoorlichter, Jeroen de Vries.

  • Telefoon 0642807493
  • Email pers@forumvoordemocratie.nl

Forum voor Democratie

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234