Les Mills viert 25 jaar BODYPUMP met wereldwijde workout

Fitness programma BODYPUMP van Les Mills bestaat 25 jaar. Deze mijlpaal wordt wereldwijd op zaterdag 14 januari 2017 gevierd met een grote, gezamenlijke lancering van de 100ste workout van BODYPUMP. Op 14 januari gaan miljoenen fitness fans over de hele wereld dezelfde BODYPUMP workout doen. Ook in Nederland kan iedereen op deze datum bij honderden fitnessclubs terecht voor de BODYPUMP 100 lancering.

Over BODYPUMP
BODYPUMP is een groepsles op muziek waarbij alle belangrijkste spieren onder handen worden genomen met behulp van gewichten en een halter (barbell). Phillip Mills (CEO Les Mills International): “BODYPUMP heeft er een kwart eeuw geleden voor gezorgd dat vrouwen krachttraining leuk zijn gaan vinden en mannen aan groepslessen zijn gaan deelnemen.” De muziek en de choreografie van BODYPUMP wisselt elk kwartaal. Daarom vieren we met het 25-jarig bestaan van BODYPUMP ook meteen de 100ste workout!

BODYPUMP: de snelste manier om af te vallen
De nadruk bij BODYPUMP ligt op krachttraining, maar niet met als doel om eruit te zien als een bodybuilder. Het lichaam wordt wel binnen afzienbare tijd strakker. Tijdens een BODYPUMP les wordt er spiermassa opgebouwd. Hoe groter je spiermassa, hoe meer calorieën je verbrandt. Het belangrijkste kenmerk van BODYPUMP is ‘Het Rep Effect’: veel herhalingen met een (relatief) licht gewicht om de spieren te vermoeien. Het is die spiervermoeidheid en niet de spierbelasting waardoor je strakker en gespierder wordt. Tijdens een BODYPUMP les worden er wel 800 tot 1000 herhalingen gedaan.

Over Les Mills
BODYPUMP werd begin jaren 90 ontwikkeld door Les Mills International uit Nieuw-Zeeland. Les Mills is wereldwijd marktleider op het gebied van groepsfitness programma’s met een vaste choreografie (muziek en bewegingen). Door de vaste choreografie is elke BODYPUMP les ter wereld precies hetzelfde; van Rio tot Rotterdam en van Los Angeles tot Lutjebroek. Andere programma’s van Les Mills zijn onder andere BODYCOMBAT, BODYBALANCE en GRIT. Phillip Mills (CEO van Les Mills International): “Ik vind het geweldig om samen met iedereen die van BODYPUMP houdt deze mijlpaal te vieren. Heel veel mensen hebben de laatste jaren keihard gewerkt om dit mogelijk te maken!”

Geen hype
Fitnesstrends volgen zich vaak in rap tempo op. Was jaren geleden Tae Bo razend populair, nu kun je in vrijwel geen enkele fitnessclub meer terecht voor deze workout. BODYPUMP is naar alle waarschijnlijkheid een blijvende workout en is momenteel uitgegroeid tot het populairste groepsfitness programma ter wereld. Wekelijks doen miljoenen mensen in meer dan 15.000 fitnessclubs over de wereld aan BODYPUMP. In Nederland en Vlaanderen hebben bijna 1000 fitnessclubs BODYPUMP op het lesrooster staan en dit aantal groeit nog steeds.

Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen
Er is voor iedereen een mogelijkheid om mee te doen met de grootste BODYPUMP workout ter wereld. Op www.bodypump100.com staat een overzicht van alle deelnemende BODYPUMP clubs in Nederland. Men hoeft geen lid te zijn van een fitnessclub om deel te nemen aan de grootste BODYPUMP workout ter wereld en deelname is gratis. Men kan contact opnemen met een fitnessclub naar keuze om een plaats te reserveren.

EINDE PERSBERICHT

Geplaatst in:

Voor meer informatie over de BODYPUMP 100 lancering, over BODYPUMP in het algemeen, het aanvragen van een interview met Phillip Mills (oprichter Les Mills International) of een Nederlandse BODYPUMP trainer/expert, kan contact op worden genomen met Judith van den Broek van Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan judith@hddgroup.com.

Les Mills

plaats:
Waalwijk

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234