Airborne Wireless Network tekent overeenkomst met Electric Lightwave Holdings, Inc., aanbieder van glasvezel-, kabel en datainfrastructuur

SIMI VALLEY, Californië, 27 december 2016 /PRNewswire/ -- Airborne Wireless Network kan met trots aankondigen dat het een overeenstemming heeft bereikt met Electric Lightwave Holdings, Inc. ("Electric Lightwave"). Met deze overeenstemming komt een wederzijds gunstige relatie tot stand op basis waarvan het grondsegment van onze verwachte Infinitus Super Highway(TM) wordt ondersteund door het 12.500-mijl lange glasvezelkabel- en datacenternetwerk van Electric Lightwave, dat zich in het westen van de Verenigde Staten bevindt, inclusief een onderzeese kabelverbinding met de Hawaïaanse eilanden.

Daarnaast zijn we van mening dat deze overeenstemming van belang is omdat deze ons toegang biedt tot strategische eigendommen waarop we onze grondstations kunnen bouwen.

Met deze overeenkomst zijn we weer een stap dichter bij de creatie van de Infinitus Super Highway(TM).

Jason T. de Mos, onze vicepresident van Business Development and Aviation Compliance zei: "Deze overeenkomst maakt het mogelijk onze Infinitus Super Highway(TM) op te zetten en zodra dit is gebeurd, eindgebruikers te bereiken. Zonder verbinding met de grond zouden gebruikers geen toegang hebben tot ons netwerk. Deze overeenkomst met Electric Lightwave Holdings, Inc. zorgt voor die initiële verbinding met de grond en baant de weg voor grondsegmentpartnerschappen voor de rest van de Verenigde Staten."

In het verlengde van deze overeenkomst heeft Electric Lightwave toegezegd ons te helpen bij de introductie en de overige ondersteuning en adviserende diensten tijdens onze testfases en gedurende de implementatie van het uiteindelijke systeem.

Op 30 november 2016 heeft Zayo Group Holdings, Inc. aangekondigd een overeenkomst te zijn aangegaan voor de overname van Electric Lightwave, voorheen bekend als Integra Telecom, voor USD 1,42 miljard in contanten. We zijn niet van mening dat de overname van Electric Lightwave door Zayo invloed zal hebben op onze overeenkomst met Electric Lightwave.

Over Airborne Wireless NetworkAirborne Wireless Network is voornemens een zeer snel draadloos breedbandnetwerk via de lucht te creëren door gebruik te maken van commerciële vliegtuigen in de lucht. Ieder vliegtuig dat deelneemt aan het netwerk functioneert als een repeater of router in de lucht die breedbandsignalen verzendt en ontvangt van het ene vliegtuig naar het andere waardoor een digitale supersnelweg in de lucht ontstaat. Airborne Wireless Network hoopt dat dit een zeer snelle breedbandinternetpijplijn wordt die de netwerkdekking verbetert. Het is niet de bedoeling van Airborne Wireless Network om consumentendekking te bieden aan eindgebruikers, maar om als wholesale-carrier te functioneren voor klanten zoals internetserviceproviders en telefonieproviders.

Op dit moment wordt connectiviteit van de wereld tot stand gebracht door gebruik van onderzeese kabels en over land lopende glasvezelnetwerken alsook satellieten. Airborne Wireless Network is van mening dat de digitale snelweg in de lucht die Airborne Wireless Network creëert, de logische oplossing is voor het hiaat in connectiviteit. Zodra het netwerk is ontwikkeld en volledig is geïmplementeerd, zijn de toepassingsmogelijkheden grenzeloos. Airborne Wireless Network zou na ontwikkeling een voordelige, zeer snelle connectiviteit moeten kunnen bieden met landelijke gebieden, eilanden, schepen op zee, olieplatformen en daarnaast connectiviteit moeten bieden voor commerciële en particuliere vliegtuigen in de lucht.

Ga voor meer informatie naar: www.airbornewirelessnetwork.com [http://www.airbornewirelessnetwork.com/]Contact:info@airbornewirelessnetwork.com [mailto:info@airbornewirelessnetwork.com] + 805 583 4302

Over Electric Lightwave Holdings, Inc.Electric Lightwave is de grootste regionale glasvezelserviceprovider in het westen van de Verenigde Staten. Electric Lightwave levert essentiële datanetwerkoplossingen, Unified Communications-platformen en cloud- en beveiligingsservices aan grote ondernemingen, overheidsinstanties en wholesale-carriers. Electric Lightwave is gevestigd in Vancouver, Washington, en biedt een glasvezelnetwerk dat bestaat uit meer dan 8000 mijl langeafstandsglasvezel, 4000 mijl metroglasvezel en grote bandbreedtetoegang met verbindingen tot 200 Gbps. Ga voor meer informatie naar www.electriclightwave.com [http://www.electriclightwave.com/].

Kennisgeving met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken:Dit bericht bespreekt 'toekomstgerichte uitspraken' binnen de betekenis van de safe harbor-bepalingen van de U.S. Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het management en kunnen worden beïnvloed door aanzienlijke risico's en onzekerheden. Als onderliggende veronderstellingen onjuist blijken te zijn of als er risicoʹs en onzekerheden ontstaan, kunnen de daadwerkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen die uiteen zijn gezet in deze toekomstgerichte uitspraken.

Tot deze risicoʹs en onzekerheden behoren, maar zijn niet gelimiteerd tot, de beschikbaarheid van kapitaal; de inherente onzekerheden die gepaard gaan met de ontwikkeling van nieuwe producten of technologieën; het functioneren als ontwikkelingsfasebedrijf; ons vermogen om de extra financiering te krijgen die we nodig hebben om de ontwikkelingsplannen voor ons bedrijf en het product na te streven; ons vermogen om producten op basis van ons technologieplatform te ontwikkelen en op de markt te brengen; de algemene situatie binnen de sector; algemene economische factoren; de impact van regelgeving binnen de sector; technologische vooruitgang; nieuwe producten en patenten die door concurrenten worden verwezenlijkt; problemen of vertragingen in het productieproces, afhankelijkheid van de efficiëntie van de patenten van het bedrijf en de blootstelling aan procesvoering, waaronder octrooiprocesvoering en/of regelgeving.


Airborne Wireless Network

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234