3M helpt klanten met vereisten van nieuw Montrealprotocol

Internationaal akkoord legt een vermindering op in het gebruik van HFK gebaseerde brandblusmiddelen en moet zorgen voor een nog snellere overgang naar het gebruik van alternatieven.

3M, het technologiebedrijf dat zich voor de ontwikkeling van haar producten op de wetenschap baseert, heeft zijn steun uitgesproken voor de recentste wijziging aan het Montrealprotocol. Deze wijziging betreft het gebruik van brandblusmiddelen die gebaseerd zijn op fluorkoolwaterstoffen (HFK's).

In oktober 2016 sloten vertegenwoordigers uit 197 landen een belangrijk akkoord. Ze kwamen overeen om het gebruik van de snelst groeiende broeikasgassen, fluorkoolwaterstoffen (HFK's), geleidelijk te verminderen. HFK's worden vaak gebruikt in brandblusmiddelen. Enkele regio's - waaronder de VS en Europa - moeten het gebruik van HFK's vanaf 2019 beginnen te beperken. Aangezien brandblusmiddelen een typische levensduur van 25 jaar hebben, heeft dit een onmiddellijke impact op de aankoop van nieuwe (en het gebruik van bestaande) producten.

Het nieuwe akkoord, dat bereikt werd op de 28ste Vergadering van de Partijen bij het protocol van Montreal - een top van de Verenigde Naties die plaatsvond in Rwanda, bouwt verder op de in Europa via de F-gas Verordeningen (waarvan de eerste aangenomen werd in 2006) gelegde fundamenten. Het hanteert een driedelige aanpak, waarbij sterk ontwikkelde landen sneller dan ontwikkelingslanden hun gebruik van HFK's moeten verminderen.

Kurt Werner, Business Development Manager bij 3M: "Dit is de belangrijkste stap om de desastreuze klimaatverandering tegen te gaan die landen genomen hebben sinds het historische akkoord van december 2015 op de COP21 in Parijs. De toekomst van HFK's is duidelijk, maar gelukkig zijn er al voldoende duurzame alternatieven in de brandbestrijdingsindustrie die ervoor zullen zorgen dat deze overgang vlot verloopt."

Het Novec merk van 3M
Meer dan 20 jaar geleden effende 3M het pad met de introductie van gescheiden HFE-technologie (gefluoreerde ethers) als antwoord op milieuproblemen zoals de afbraak van ozon en de klimaatverandering. Hoewel de eigenschappen van HFE's bijna magisch lijken, zijn ze niet als bij wonder ontstaan. Wetenschappers van 3M onderzochten de eigenschappen van meer dan 1000 chemische verbindingen om zo een verbinding te ontwikkelen die een optimale balans tussen prestaties, veiligheid en duurzaamheid bood.
Vandaag vertegenwoordigt het Novec merk van 3M verschillende verbindingen die eigendom zijn van 3M en een antwoord bieden op de nood aan slimme, veilige en milieuvriendelijke oplossingen voor een breed gamma aan industrie specifieke toepassingen. Dat omvat onder meer precisiereiniging en de reiniging van elektronica, warmteoverdracht, bestandsbescherming, neerslag van smeermiddelen en verschillende gespecialiseerde chemische toepassingen.

Over 3M
Bij 3M wordt wetenschap toegepast om het leven dagelijks te verbeteren. Met $ 32 miljard omzet, werken onze 90.000 medewerkers wereldwijd samen met klanten en met elkaar. Ontdek meer over de creatieve oplossingen van 3M Nederland op 3M.nl en 3M.com/newsroom of 3Mnederland op Facebook en Twitter en 3M België op 3M.be en 3M.com/newsroom of 3Mbelgium op Facebook en Twitter.

3M en Novec zijn handelsmerken van 3M Company.
FM 200 is een handelsmerk van Du Pont.

Noot voor de redactie
Besluit u tot het plaatsen van dit persbericht? Bedankt!
Meer informatie of beeldmateriaal?
Uw contactpersoon: Frans Westenberg. Hij kan u alles vertellen over Novec(tm).
Telefoon: +31 (0)6 206 13 957 of E-mail: fwestenberg@mmm.com.

Voor meer informatie over 3M Company en 3M in Nederland kunt u contact opnemen met Liesbeth Clemens: lclemens@mmm.com.

3M Nederland B.V.
Molengraaffsingel 29, 2629 JD Delft
Postbus 1002, 2600 BA Delft
Telefoon +31 (0)15 78 22 333
Internet: www.3M.nl, www.3Mfonds.nl, www.youtube.com/innovation, @3MNews op Twitter

3M Nederland B.V.

plaats:
Delft
website:
http://www.3M.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234