RPM Ondertekent Overeenkomst om Vooraanstaande Nederlandse Coatings Onderneming Over Te Nemen

MEDINA, Ohio, 22 december 2016 /PRNewswire/ -- RPM International Inc. [https://rpminc.com/] heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt om SPS Group [http://www.spsbv.com/nl/en/] (SPS) over te nemen. SPS is een Nederlandse onderneming die decoratieve en speciale coatings produceert met een jaarlijkse netto-omzet van ongeveer $60 miljoen. Vanuit haar locatie op ongeveer één uur ten zuiden van Amsterdam in 's-Hertogenbosch, Nederland, zal SPS deel uitmaken van de Rust-Oleum European business [http://www.rust-oleum.eu/english] van RPM. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Naar verwachting zal dit zorgen voor een toename van de winst binnen een jaar, met uitsluiting van eenmalige kosten.

SPS biedt een volledige lijn van deklagen voor binnen- en buitenmuren, grondverven, lakmiddelen, vloer- en dak-coatings, metaalcoatings, houtbeitsen en afwerkingsproducten, pleisters en andere producten. Haar belangrijkste klanten zijn grote home center-ketens en bouwbedrijven in Nederland. Haar producten worden gebruikt door schilders, stukadoors, de industriële sector en doe-het-zelvers.

"Door gebruik te maken van de sterktes van SPS op vlak van productie en distributie, verwachten we dat deze overname de groei van Rust-Oleum in Nederland en andere nabijgelegen Europese landen zal versnellen," verklaarde Frank C. Sullivan, voorzitter en algemeen directeur van RPM. "Verder zal dit ervoor zorgen dat het huidige klantenbestand van SPS kan profiteren van de technologieën en innovaties van Rust-Oleum."

Over RPM

RPM International Inc. is de eigenaar van dochterondernemingen die de wereldleiders zijn wat betreft speciale coatings, afdichtmiddelen, bouwmaterialen en daarmee verbonden diensten in drie segmenten. De industriële producten van RPM omvatten onder meer systemen voor dakbedekking, afdichtmiddelen, coatings voor corrosiebestrijding, vloerbedekking en andere chemische producten voor de bouwsector. Een paar van haar industriële bedrijven zijn Stonhard [http://www.stonhard.com/], Tremco [http://www.tremco.com/], illbruck [http://www.tremco-illbruck.com/en_INT/home/], Carboline [http://www.carboline.com/], Flowcrete [http://www.flowcrete.com/], Euclid Chemical [http://www.euclidchemical.com/] en RPM Belgium Vandex [http://www.rpmbelgiumgroup.be/]. De consumentenproducten van RPM worden gebruikt door professionals en doe-het-zelvers voor het onderhouden en verbouwen van huizen, evenals door hobbyisten. Een aantal van haar consumentenmerken zijn Rust-Oleum [http://www.rustoleum.com/], DAP [http://www.dap.com/], Zinsser [http://www.rustoleum.com/product-catalog/consumer-brands/zinsser/], Varathane [http://www.rustoleum.com/product-catalog/consumer-brands/varathane/] en Testors [http://www.testors.com/]. De speciale producten van RPM zijn onder meer industriële reinigingsmiddelen, kleurstoffen, producten voor buitenafwerking, speciale OEM-coatings, eetbare coatings, apparaten voor restauratiediensten en speciale glazuren voor de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrieën. Een aantal van haar bedrijven voor de specifieke segmenten zijn Day-Glo [http://www.dayglo.com/], Dryvit [http://www.dryvit.com/], RPM Wood Finishes [http://www.rpmwfg.com/], Mantrose-Haeuser [http://www.mantrose.com/], Legend Brands [http://www.legendbrands.net/], Kop-Coat [http://www.kopcoat.com/] en TCI [http://www.tcipowder.com/]. U kunt meer details vinden op www.rpminc.com [http://www.rpminc.com/] en door RPM te volgen op Twitter www.twitter.com/RPMintl [http://www.twitter.com/RPMintl].

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barry M. Slifstein, vice president - investor relations, op 330-273-5090 of bslifstein@rpminc.com [mailto:bslifstein@rpminc.com].

Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" die betrekking hebben op onze onderneming. Deze toekomstgerichte verklaringen, of andere verklaringen die door ons zijn gemaakt, zijn gebaseerd op onze verwachtingen en overtuigingen betreffende toekomstige gebeurtenissen die gevolgen hebben voor ons. Ze zijn onderhevig aan onzekerheden en factoren (waaronder degene die hieronder worden aangegeven) die moeilijk te voorspellen zijn en die we vaak niet kunnen controleren. Dat betekent dat onze werkelijke resultaten wezenlijk verschillend kunnen zijn van de resultaten waar we in die toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet melding van maken. Deze onzekerheden en factoren omvatten: (a) mondiale markten en algemene economische omstandigheden, met inbegrip van onzekerheden betreffende de volatiliteit op de financiële markten, de beschikbaarheid van kapitaal en de gevolgen van veranderingen in rentevoeten, en de levensvatbaarheid van banken en andere financiële instellingen; (b) de prijzen, het aanbod en de capaciteit van grondstoffen, inclusief verschillende pigmenten, harsen, oplosmiddelen en andere materialen gebaseerd op aardgas en aardolie; de verpakking, waaronder plastic houders; en de vervoersdiensten, inclusief brandstoftoeslagen; (c) de voortgezette groei in de vraag naar onze producten; (d) juridische en milieurisico's en risico's van gerechtelijke procedures die inherent zijn aan onze activiteiten betreffende bouw en chemicaliën en risico's die te maken hebben met onze verzekeringen tegen dergelijke zaken; (e) het effect van veranderingen in rentevoeten; (f) de gevolgen van schommelingen in de wisselkoersen voor onze activiteiten in het buitenland; (g) het effect van risico's die met de wisselkoersen te maken hebben bij het investeren en het uitvoeren van activiteiten in het buitenland, waaronder risico's verbonden met factoren als gevolg van binnenlandse en internationale politieke, sociale en economische factoren en de regelgeving; (h) risico's en onzekerheden verbonden met onze continue overname- en desinvesteringsactiviteiten; (i) risico's verbonden met de geschiktheid van onze reserves voor voorwaardelijke verplichtingen; en (j) andere risico's die uiteengezet worden in de documenten die wij indienen bij de Securities and Exchange Commission, waaronder de risicofactoren die we uiteenzetten in ons Jaarverslag op Formulier 10-K voor het jaar dat op 31 mei 2016 eindigde en voor zover die van tijd tot tijd bijgewerkt kunnen worden. Wij nemen geen verplichting op ons om de toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken of te herzien om toekomstige gebeurtenissen, informatie of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht, te weerspiegelen.


RPM International Inc.


Web site: http://www.rpminc.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234