Croma-Pharma versterkt haar innovatieve leiderschap op het gebied van de functionele dermatologie door de verwerving van de exclusieve distributierechten voor UNIVERSKIN, het meest innovatieve concept voor persoonlijke huidverzorging in 11 belangrijke mar

WENEN, December 21, 2016 /PRNewswire/ --UNIVERSKIN - is een unieke, op wetenschap gebaseerde en door artsen uitgegeven maatoplossing voor huidverzorging die een brug vormt tussen huidverzorging en functionele dermatologie. De persoonlijke huidverzorging van UNIVERSKIN wordt in 23 landen wereldwijd met succes ingezet door dermatologen, plastisch chirurgen en esthetische beroepsbeoefenaars. 
Het Oostenrijkse Croma-Pharma GmbH heeft een uitgebreide licentiërings- en distriburieovereenkomst gesloten met UNIVERSKIN SAS uit Frankrijk, met als doel het uitbreiden van de zakelijke activiteiten op het gebied van dermatologische behandelingen Volgens vele experts in de branche is UNIVERSKIN het meest innovatieve concept voor persoonlijke huidverzorging dat heden ten dage op de markt verkrijgbaar is. UNIVERSKIN wordt met groot succes gebruikt door meer dan 500 dermatologen in Frankrijk en dermatologen in 23 landen wereldwijd.
(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/450867/Photo_1_Arampatzis_Prinz.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/450882/universkin_primum.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/450880/Universkin_1.jpg )

(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/450881/Universkin_3.jpg )
De samenwerking is vastgelegd voor ten minste 8 jaar. De exclusieve licentiërings- en distributierechten voor alle UNIVERSKIN-producten zijn van toepassing voor Europese landen, met name Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Polen, Spanje, Portugal, Nederland en overzeese gebieden als Australië, Canada en Brazilië. Voor de licenties en distributierechten heeft Croma-Pharma een niet nader genoemd bedrag betaald van meerdere miljoenen euro. De overeenkomst wordt per 1 januari 2017 van kracht.
Onder het premium merk Princess(R), dat alleen wordt verkocht via dermatologen en apotheken, biedt Croma-Pharma een uitgebreid assortiment producten aan op het gebied van de niet-invasieve en minimaal-invasieve esthetische geneeskunde. Het portfolio omvat producten op basis van hyaluronzuur zoals intradermale vullers, 'lifting threads', gezichtsmaskers, serums en de True Hyaluron-serie. Momenteel worden uitgebreide onderzoeken uitgevoerd in Europa en de VS voor de goedkeuring van het nieuwe product Botulinum-neurotoxine van Croma, dat naar verwachting in 2019 zal worden goedgekeurd. Voor artsen biedt Croma alle relevante dermatologische behandelingen uit één enkele bron in de befaamde kwaliteit 'Made in Austria' (een zgn. 'one-stop-shop' of totaaloplossing). Het esthetische portfolio van de productlijn Princess(R) wordt door Croma-Pharma GmbH ontwikkeld en geproduceerd in het hoofdkantoor in Leobendorf bij Wenen, Oostenrijk.
De combinatie van expertise in fillers met hyaluronzuur, 'lifting threads', Botulinum-neurotoxinen en ultramoderne producten voor huidverzorging biedt langdurige resultaten in de minimaal-invasieve medische aanpak tegen veroudering.
Dr. Charalampos Arampatzis, CEO en mede-eigenaar van UNIVERSKIN SAS: "Dankzij deze veelbelovende samenwerking met Croma-Pharma verbeteren we onze verkoopstructuur in belangrijke markten en verbeteren we ook de commerciële activiteiten van UNIVERSKIN in hoge mate via de erkende expertise van het door innovatie gestuurde familiebedrijf Croma-Pharma." Mag. Pharm. Andreas Prinz, CEO en mede-eigenaar van Croma-Pharma GmbH: "Met UNIVERSKIN kunnen we het meest innovatieve concept op het gebied van persoonlijke huidverzorging en een uniek medisch opleidingssysteem aan ons portfolio toevoegen. Door dit te doen, onderstreept Croma-Pharma de leidende positie als innovator op het gebied van de niet-invasieve en minimaal-invasieve esthetische geneeskunde."
Over UNIVERSKIN SAS:  
UNIVERSKIN is een baanbrekend bedrijf in privé-eigendom dat is opgericht in 2006 en is gevestigd in Sophia Antipolis, Frankrijk. De grondleggers en het management van UNIVERSKIN zijn dermatologen, plastisch chirurgen, apothekers, biologen, chemici en anatoom-pathologen.
UNIVERSKIN investeert veel in onderzoek en ontwikkeling om huidverzorging te revolutioneren en artsen in staat te stellen aan de huid te denken in plaats van aan producten: terug naar eenvoud voor de arts, meer werkzaamheid en betere verdraagbaarheid voor de gebruiker.  UNIVERSKIN brengt medische logica naar huidverzorging: medische huidanalyses die worden uitgevoerd door getrainde artsen, een keuze aan actieve bestanddelen, concentratie en toepassingsduur met daarna monitoring. Voor de eerste keer kan een arts een minimalistische huidverzorging met medisch bewijs samenstellen die werkelijk resultaten levert met slechts één product.
Voor het samenstellen van een formule voor een patiënt wordt een medische huidanalyse uitgevoerd door getrainde artsen, waardoor de relevante actieve bestanddelen kunnen worden gekozen uit de 19 actieve bestanddelen die beschikbaar zijn, die zijn ontwikkeld en vervaardigd in Frankrijk na 8 jaar onderzoek. De arts kiest de actieve bestanddelen en de concentratie ervan, patiënten kiezen de structuur. Er zijn maximaal 1159 formules mogelijk in 57 verschillende concentraties. In een preparatietijd van minder dan twee minuten wordt de formule voor huidverzorging gemengd onder controle van de arts en met de patiënt erbij. De formule wordt in de loop der tijd afgestemd op de levensstijl, leeftijd en huidconditie van de patiënt en seizoens- en omgevingsschade.
Over Croma-Pharma GmbH: Croma-Pharma is opgericht in 1976 en is een wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf in familie-eigendom dat is gevestigd in Leobendorf, Oostenrijk. Croma-Pharma is een van 's werelds meest innovatieve bedrijven in de groeimarkt van de minimaal-invasieve esthetische geneeskunde (minimally-invasive aesthetic medicine, MIAM). Onder het premiummerk Princess(R) biedt Croma gezichtsmaskers, serums, intradermale fillers en 'lifting threads' aan. Deze hoogwaardige producten worden exclusief gedistribueerd door artsen en apotheken. Met een productie van jaarlijks 6 miljoen voorgevulde spuiten en sinds de oprichting meer dan 150 miljoen spuiten is Croma-Pharma een leidende producent van producten op basis van hyaluronzuur. Het succes is gebaseerd op onderzoek en ontwikkeling bij het hoofdkantoor van het bedrijf in Leobendorf, Oostenrijk. De Raad van Bestuur van Croma heeft een duidelijke visie over hoogwaardige technologieën en benut op weergaloze wijze kansen voor het licentiëren of verwerven van aanvullende bedrijven. Bij Croma-Pharma werken momenteel zo'n 310 mensen en er zijn 11 dochterbedrijven. Door partnerschappen op het gebied van distributie worden producten in meer dan 70 landen op de markt gebracht. Croma-Pharma is een bekroond bedrijf dat in 2016 het 40-jarig bestaan heeft gevierd.
Voor meer informatie over Croma-Pharma gaat u naar: http://www.croma.at
Naamsvermeldingen foto's: Croma/Feelimage Matern  
Foto1:  Dr. Charalampos Arampatzis, Mag. Andreas Prinz tijdens het ondertekenen
Naamsvermelding foto:  UNIVERSKIN  
Universkin 1
Universkin 3
Universkin 4
Universkin Primum


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/450867/Photo_1_Arampatzis_Prinz.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/450882/universkin_primum.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/450880/Universkin_1.jpghttp://mma.prnewswire.com/media/450881/Universkin_3.jpg


Croma-Pharma GmbH


CONTACT: Contact voor journalisten: Croma-Pharma GmbH, Oliver Stamm,Woordvoerder bedrijf / Zakelijke communicatie, A-2100 Korneuburg F: +43 676846868 134, @ Oliver.stamm@croma.at

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234