Pellikaan Timing bouwt horloge met skelet uurwerk

Utrecht, 24 oktober 2016 - Het Utrechtse Pellikaan Timing heeft een horloge ontwikkeld met een zogenaamd skelet uurwerk. Bij een dergelijk uurwerk is er van de platen en bruggen zoveel mogelijk weggehaald zodat voor een belangrijk deel door het uurwerk heen gekeken kan worden. De minimale, laser gesneden wijzerplaat zorgt ervoor dat ook in de kast het kloppend hart duidelijk zichtbaar is. Kortom, een horloge dat echt leeft.

De Flying Dutchman Skeleton
Uitgangspunt van de Flying Dutchman Skeleton is een stalen kast met een diameter van 45mm. Vanaf dit punt wordt een horloge opgebouwd dat uitzonderlijke kenmerken heeft en de Flying Dutchman Skeleton maakt tot een opvallende verschijning in horlogeland.
De kast wordt bewerkt met DLC (Diamond Like Carbon) wat een matzwarte patine geeft. Het DLC-proces is van de hoogste kwaliteit, uitgevoerd door een specialist die ook aan ondermeer Cartier levert.

Het kloppend hart van de Skeleton wordt gevormd door een geskeletteerd uurwerk gefabriceerd door een Franse manufactuur die gespecialiseerd is in complicaties; deze fabrikant levert ook uurwerken aan de Swatch groep, o.a. aan Tissot (ondermeer de T-Complication Squelette). De basisplaat en de bruggen zijn, net als de kast, in zwart uitgevoerd. In dit uurwerk wordt het anker vervangen door een gebalanceerd anker, een vinding van oprichter Hubert Pellikaan waarvoor patent is aangevraagd (aanvraag nummer is NL 1041281). Het zwaartepunt van het anker zit precies in het midden. Hierdoor is de wrijving in de ophanging van het anker heel gering. Voordelen hiervan zijn dat de slijtage minder is en dat de nauwkeurigheid van het uurwerk toeneemt.
Een andere opvallende eigenschap van de Flying Dutchman Skeleton is dat de afleesbaarheid zeer goed is. Dit is uitzonderlijk omdat bij de meeste horloges met een geskeletteerd uurwerk de wijzers lastig te zien zijn.

De richtprijs voor de Flying Dutchman Skeleton is 2.460 euro.

Pellikaan Timing is opgericht door Hubert Pellikaan. Van origine is Hubert Pellikaan farmaceut met meer dan tien patenten op zijn naam op het gebied van geneesmiddelen en mechanical engineering. Naast farmaceut is hij ook een zeer groot horloge-liefhebber en altijd op zoek naar unieke horloges en uurwerken. Begin 2008 besloot hij zijn eigen horloges te gaan ontwerpen omdat hij bij veel horloges iets miste. Dat ging voornamelijk om een goede afleesbaarheid in het ontwerp, gedegen en betrouwbare techniek en bruikbaarheid van het horloge. Het eerste horloge, de Flying Dutchman, zag al gauw het daglicht en na de vele positieve reacties hierop, ging Pellikaan Timing in 2009 van start. De Flying Dutchman werd verder ontwikkeld, modellen als de Hendrik Lorentz en de Diving Dutchman-1 ontstonden en nu is er de Flying Dutchman Skeleton.

Geplaatst in:

Pellikaan Timing BV

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234