Turkish Airlines wijdt vluchten naar Havana en Caracas in en verhoogt aantal bestemmingen in Amerika naar 17

ISTANBOEL, December 21, 2016 /PRNewswire/ --Met één van de jongste vloten ter wereld lanceert Turkish Airlines nieuwe bestemmingen met jongeren in het achterhoofd.  
Turkish Airlines, al zes opeenvolgende jaren 'Europe's Best Airline' volgens de meest recente Skytrax-resultaten, vliegt naar meer landen dan welke andere luchtvaartmaatschappij ook en blijft groeien door voortdurend nieuwe bestemmingen toe te voegen aan het groeiende netwerk.
(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/450854/Turkish_Airlines.jpg )

Turkish Airlines, met bestaande diensten naar Buenos Aires, Sao Paulo, Bogota, Panama, Toronto, Montreal, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston, San Francisco, Miami en Atlanta, heeft onlangs vluchten naar Havana en Caracas als 16de en 17de bestemming in Amerika toegevoegd.
De inaugurele vlucht vanaf Istanboel kreeg een waterkanonsaluut op beide luchthavens in een ceremonie die werd opgeluisterd door de heer Mehmet Buyukeksi, lid van de Raad van Bestuur van Turkish Airlines, topambtenaren uit zowel Cuba als Venezuela, diplomatieke, protocollaire en mediavertegenwoordigers, en  officials van Turkish Airlines.
De heer Buyukeksi zei: "Onze nationale luchtvaartmaatschappij gebruikt Havana en Caracas als kernpunten bij de uitbreiding in Latijns-Amerika en verkleint afstanden voor enthousiaste reizigers die met allerlei verwachtingen naar het grootste eiland in de Antillen komen. De opening van onze toegangspoorten in Havana en Caracas betekent ook dat we nu in staat zijn om onze bekroonde dienstverlening aan zowel zakenreizigers als vakantiegangers te leveren, wat internationaal reizen in dit gebied eenvoudiger en gemakkelijker maakt."
Samen met de nieuwe bestemmingen werd ook het "Bridging Youth"-project gestart. Dit is een initiatief van Turkish Airlines op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij vier studenten uit Turkije met verschillende achtergronden gratis tickets naar Havana kregen aangeboden voor een reeks culturele activiteiten, waaronder rondleidingen door de stad met hun Cubaanse gastheren. De bezoekende jongeren zullen de memorabele momenten en foto's van hun reis delen op de sociale media-accounts van Turkish Airlines.
Met ingang van vandaag worden de vluchten naar Havana en Caracas naar beide bestemmingen 3 keer per week op dinsdag, donderdag en zondag uitgevoerd. 
Vluchttijden Havana en Caracas zoals gepland vanaf 20 december:  

Vlucht
Nr. Start Einde Dagen Vertrek Aankomst
Dinsdag,
donderdag,
TK183 20.12.2016 09.03.2017 zondag IST 02:10 HAV 8:00
Dinsdag,
donderdag,
TK 183 20.12.2016 09.03.2017 zondag HAV 10:00 CCS 14:00
Dinsdag,
donderdag,
TK 183 20.12.2016 26.03.2017 zondag CCS 15:30 IST 10:15 +1Alle tijden zijn in lokale tijd.  
Introductieprijzen voor retourreizen zijn verkrijgbaar van Istanboel naar Havana, de hoofdstad en grootste stad van Cuba, en naar Caracas, de hoofdstad en grootste stad van Venezuela. Voor de vluchtschema's en prijzen kunt u terecht op http://www.turkishairlines.com, bij het callcenter via +90 212 444 0849 of bij elk verkoopkantoor van Turkish Airlines.  
Bovendien geldt voor de eerste 6 maanden dat de nieuwe bestemmingen in gebruik zijn een speciale aanbieding voor Miles & Smiles-leden. Dit betreft een korting van 25% op de mijlen die nodig zijn om award tickets of upgrades in te wisselen.
De nieuwe diensten, die vliegenvanaf Jose Marti International Airport en Simon Bolivar International Airport, bieden ook een overstapmogelijkheid voor passagiers die vertrekken vanaf Havana en Caracas, met 102 wereldwijde bestemmingen, waaronder Parijs, Londen, Madrid, Rome, Moskou, Barcelona, Beiroet, Guangzhou, Porto, Frankfurt verbinden, Shanghai, Hong Kong, Beijing, Zürich, Amsterdam, München, Kopenhagen, Berlijn en Wenen.
* Turkish Airlines behoudt zich het recht voor om op dit punt wijzigingen aan te brengen.   
Turkish Airlines, Inc. Media Relations  
Over Turkish Airlines:   
Star Alliance-lid Turkish Airlines, opgericht in 1933 met een vloot van vijf toestellen, is vandaag de dag een luchtvaartmaatschappij met 4 sterren en een vloot van 334 (passagiers- en vracht-) vliegtuigen die naar 295 wereldwijde bestemmingen vliegen, waarvan 246 internationaal en 49 in het binnenland. Via de Skytrax-enquête van 2016 is Turkish Airlines voor de zesde keer op rij verkozen tot 'Europe's Best Airline', en voor de achtste keer op rij tot 'Best Airline in Southern Europe.' Na het winnen van de onderscheidingen 'Best Economy Catering Service' ter wereld in 2010, de 'Best Business Catering Service' in 2013 en 2014, en 'Best Business Class Lounge Dining' en 'Best Business Airline Lounge' in de enquête van vorig jaar, werd Turkish Airlines in de enquête van dit jaar opnieuw bekroond met de onderscheidingen 'Best Business Class Dining Lounge' en 'Best Business Class On-Board Catering.' Meer informatie over Turkish Airlines is te vinden op de officiële website http://www.turkishairlines.com of de sociale media-accounts op Facebook [https://www.facebook.com/turkishairlines ], Twitter [https://twitter.com/TurkishAirlines ], Youtube [https://www.youtube.com/user/TURKISHAIRLINES ], Linkedin [https://www.linkedin.com/company/turkish-airlines ], en Instagram [http://www.instagram.com/turkishairlines ].  
Over Star Alliance:  
Het Star Alliance-netwerk werd in 1997 opgericht als eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie om een wereldwijd bereik, erkenning en een naadloze dienstverlening aan de internationale reiziger te bieden. De aanvaarding op de markt wordt bevestigd door talrijke onderscheidingen, waaronder de Air Transport World Market Leadership Award en Best Airline Alliance van zowel Business Traveller Magazine als Skytrax. De deelnemende luchtvaartmaatschappijen zijn: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI en United. Het Star Alliance-netwerk biedt momenteel in totaal meer dan 18.450 dagelijkse vluchten naar 1.300 luchthavens in 190 landen aan.

 
Turkish Airlines Inc. 
Office of Media Relations 
General Management Building 
34149, Yesilköy-Istanbul 
Tel: +90-(212)-463-63-63 - 11153 / 11173 
Fax: +90-(212)-465-20-78 
press@thy.com 


 


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/450854/Turkish_Airlines.jpg


Turkish Airlines

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234