VEH: Energierekening volgend jaar gemiddeld 56 euro hoger

Energierekening volgend jaar gemiddeld 56 euro hoger

Amersfoort, 20 december 2016 - Door hogere belastingen, netbeheerkosten en energietarieven stijgt de energierekening volgend jaar met gemiddeld 56 euro. Dit blijkt uit een inventarisatie van Vereniging Eigen Huis.

In 2017 stijgen de netbeheerkosten met gemiddeld 13 euro per huishouden, de belastingen nemen 23 euro toe, waarvan een groot deel komt uit een verhoging van de Opslag Duurzame Energie (ODE) met 36%. De variabele tarieven voor stroom en gas stijgen met gemiddeld 20 euro.

Tariefstijgingen voor gas en elektra gelden voor huishoudens met een variabel energiecontract. Voor consumenten met een vast energiecontract nemen alleen de netbeheerkosten en belastingen toe, in totaal dus met 36 euro,' zegt Maarten-Eeke van der Veen, belangenbehartiger bij Vereniging Eigen Huis.

De gas- en elektratarieven verschillen per leverancier. "Het gaat hier om een gemiddelde stijging. Hoeveel je eigen energierekening precies stijgt, of soms ook daalt, is dus afhankelijk van je energieleverancier," zegt Van der Veen.

Voor de berekening van de energielasten gaat Vereniging Eigen Huis uit van een stroomverbruik van 3.500 kilowattuur en 1.500 kuub gas per huishouden, per jaar.

Voor meer informatie: Hans André de la Porte, telefoon 06-53 38 59 25 of 033-4507502. Email: pers@eigenhuis.nl

Vereniging Eigen Huis

plaats:
Amersfoort
website:
http://www.eigenhuis.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234