Royal Canin breidt samenwerking uit met Hulphond Nederland

Extra kerstdonatie draagt bij aan activiteit kindertherapie met financiering van Therapie-hulphond Pieter

Royal Canin Nederland en Hulphond Nederland breiden de samenwerking uit in 2017 en 2018. Royal Canin, inmiddels 12 jaar hoofdsponsor, komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag van het aantal honden dat de stichting jaarlijks opleidt. In 2018 wil Hulphond Nederland tenminste 1.000 mensen per jaar met een geestelijke of fysieke zorgvraag helpen met de inzet van een hulphond. Royal Canin heeft inmiddels duizenden honden in opleiding van gratis kwaliteitsvoeding voorzien. Hiermee zijn evenzoveel levens van cliënten en hun families in Nederland verbeterd.

Naast de gratis voeding voor een toenemend aantal hulphonden in opleiding, verraste Royal Canin de stichting deze week met een extra kerstdonatie. Deze donatie maakt de inzet van een extra Therapie-hulphond, genaamd Pieter, mogelijk waardoor weer tientallen extra kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen in 2017 kunnen worden geholpen.

Therapie-hulphonden
Met haar sponsoring van voeding steunt Royal Canin alle soorten hulphonden in opleiding en in het bijzonder de opleiding en inzet van Therapie-hulphonden. Deze hulphonden worden door ervaren therapeuten van Hulphond Nederland tijdens therapiesessies ingezet om kinderen te helpen met bijvoorbeeld autisme, adhd, een licht verstandelijke beperking of pestproblemen. Hiermee realiseren zij een verbeterd zelfvertrouwen en een versterkt zelfbeeld bij deze kwetsbare doelgroep. Jaarlijks krijgen zo'n 900 kinderen met dit soort zorgvragen een nieuw perspectief door de inzet van een hulphond.

Ambitie
Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland: "Wij zijn zeer trots dat Royal Canin al 12 jaar het voedingsmerk is van al onze honden. Met de uitbreiding van de sponsorbijdrage en de extra kerstdonatie draagt Royal Canin bij aan onze ambitie om per 2018 ten minste 1.000 mensen per jaar te helpen."

Topprestaties
"Wij zien als sponsor al jaren de enorme waarde van hulphonden in de levens van de mensen die de stichting helpt", aldus Anke Penninx, General Manager van Royal Canin Nederland. "De honden van Hulphond Nederland leveren elke dag opnieuw topprestaties en verdienen daarmee voeding van de allerbeste kwaliteit. Wij zijn trots op het mooie werk van de stichting en blij om op deze manier bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven voor veel mensen."

Film
De kerstdonatie van Royal Canin is op film vastgelegd. Via de link www.hulphond.nl/kerstdonatie is te zien dat de stichting in 2017 samen met Therapie-hulphond Pieter nog meer kinderen kan helpen.

Over Hulphond Nederland
Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot zeventig verschillende vaardigheden aan te leren.

Over Royal Canin
Royal Canin is producent van hoogwaardige gezondheidsvoedingen voor kat en hond. Het bedrijf heeft een geheel eigen voedingsbenadering. Royal Canin streeft ernaar voor iedere kat en hond een voeding te ontwikkelen, die precies past bij wat ze nodig hebben. Een gezonde voeding op maat dus . Daarom wordt een zeer uitgebreid assortiment voedingen aangeboden, zodat er voor ieder dier het meest specifieke voedingsantwoord mogelijk is. Denk hierbij aan levensfase, grootte, levensomstandigheden, conditie, rassen en speciale dieetvoedingen voor zieke dieren. Bij de ontwikkeling van alle voedingen wordt gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke inzichten en staat de filosofie 'Kennis en Respect' voor dieren centraal. Op deze manier streeft Royal Canin er naar om alle katten en honden zo lang mogelijk fit en gezond te houden.

Bijgevoegde illustratie kunt u gebruiken voor publicatie bij dit bericht.

Bijschrift: Therapie-hulphond Pieter helpt kinderen met gedragsproblemen aan meer zelfvertrouwen en een versterkt zelfbeeld.

De videoclip is ook als los bestand verkrijgbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hulphond Nederland
Dimitri Nadorp, Hoofd Marketing & Communicatie
Tel: 0486 - 411 878
E-mail: d.nadorp@hulphond.nl

Hulphond Nederland

plaats:
Herpen
website:
http://www.hulphond.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234