Quiet Hotel Awards 2016: Hotel Regina en Ramada Apollo Amsterdam Centre Hotel

Vandaag zijn de Quiet Hotel Awards 2016 uitgereikt. Meer dan 140 Europese hotels, in het bezit van een Quiet Room(r) label, zijn hiervoor beoordeeld. Hotel Regina in Parijs en Ramada Apollo Amsterdam Centre Hotel zijn uit de bus gekomen als winnaars van deze unieke awards op het gebied van stille hotelkamers.

De beoordeling is uitgevoerd door de onafhankelijke stichting Quietroom, die toeziet op de kwalificatie van hotels voor het Quiet Room(r) label. De uitverkiezing is gebaseerd op de volgende criteria:
· (drukke) Locatie van het hotel
· aantal kamers en aantal kamers met QR-label
· aantal kamers met de hoogste klasse QR-label
· Design & build maatregelen voor geluidsisolatie
· klantreviews op social media

Net als in 2015 is de overall winnaar Hotel Regina in Parijs, een in 2015 grondig gerenoveerd luxe hotel vlakbij het Louvre. Dit 5-sterrenhotel is gelegen op een drukke locatie in het centrum van de lichtstad, maar is er toch in geslaagd om met alle kamers te voldoen aan de strenge normen van het QR-label. Hotel Regina krijgt ook veel lovende reviews van klanten die blij zijn met de stille kamers.

De speciale Quietroom Design&Build Award gaat naar het Ramada Apollo Amsterdam Centre hotel. Dit 4-sterrenhotel, gelegen aan het Rembrandtpark en de ringweg A10.
Oorspronkelijk een kantoorgebouw en is het er door slimme isolatiemaatregelen in de verbouwfase in geslaagd om met alle 446 kamers te voldoen aan de stilte-eisen van klasse 2 van het Quietroom label.

Onlangs publiceerde de Stichting Quietroom de Quiet Room(r) Gids voor architecten en ontwikkelaars. Aan de hand van deze gids kunnen bouwprofessionals zich oriënteren op het QR label, de eisen voor certificering en de nieuwste methoden voor akoestische isolatie van hotelkamers.

Geplaatst in:

Stichting Quietroom Label

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234