GfK: Albert Heijn winnaar GfK Kerstrapport 2016

Albert Heijn wint het GfK Kerstrapport 2016. Op basis van de combinatie van prestatie formule, de groei in klanten en klantentrouw, en de waardering van de vaste klanten, behaalt Albert Heijn de hoogste score. Albert Heijn verbetert zich in waardering van 7,62 naar 7,70 en staat wat betreft prestatie op de tweede plaats wat gezamenlijk resulteert in de hoogste overall score van het GfK Kerstrapport.

Supermarkt Jan Linders staat op de tweede plaats en Boni op nummer drie. De afgelopen vier keer stond Jumbo op de eerste plaats.

Jan Linders staat op de tweede plaats in de eindranglijst. Met name in de prestatie verbetert deze supermarkt zich ten opzicht van het vorige rapport (van 99,7 naar 100,5). Ook in de waardering is Jan Linders licht gestegen.
Boni staat op de derde plaats. Dit komt vooral door de veel hogere score voor prestatie (van 100,6 naar 101,7).

Dit Kerstrapport kenmerkt zich door stevige verschuivingen. De hele top 3 is vernieuwd ten opzichte van het vorige rapport.
In de waardering zijn een paar opvallende verschuivingen zichtbaar; zo waarderen de klanten de aspecten 'aantrekkelijkheid van aanbiedingen' en 'lage prijzen' gemiddeld hoger en is de gemiddelde waardering voor 'voldoende voorraad in de schappen' gedaald.

De volledige uitslag van het GfK Kerstrapport 2016, de details per formule en de verdere resultaten van het onderzoek staan in Foodmagazine die vrijdag 23 december a.s. verschijnt.

Geplaatst in:

Voor meer informatie:
Joop Holla
Research Director | Consumer Experiences
T +31 (0)162 384 278 | M +31 (0)6 553 231 14
joop.holla@gfk.com

Over het GfK Kerstrapport
Het GfK Kerstrapport wordt uitgevoerd in samenwerking met Foodmagazine. Het GfK Zomer/Kerstrapport verschijnt twee keer per jaar en geeft een ranking aan op basis van waardering en prestatie onder de 18 grootste supermarkten.

Onderzoek verantwoording GfK Kerstrapport 2016:
Type onderzoek: CAWI (Computer-assisted web interviewing)
Veldwerkperiode: week 42 t/m 45 (2016)
Steekproef: main shoppers uit GfK Online Panel
Steekproef: bruto: 6282, netto: 4960, respons: 79%
Per 18 supermarktformules representatief naar verhouding primair / secundair, leeftijd huisvrouw en met / zonder kind, district (5-deling).

Nieuwe Opzet vanaf 2017
Met ingang van 2017 wordt het vertrouwde Zomer/Kerst rapport gewijzigd. Het rapport wordt op belangrijke punten geoptimaliseerd en in een nieuw jasje gestoken. In 2017 wordt maandelijks gemeten (ipv een momentopname) en wordt de steekproef met 40% vergroot waardoor het aantal klantbeoordelingen stijgt. Het nieuwe rapport verschijnt voortaan 1x per jaar (in december) en wordt gepubliceerd onder een nieuwe naam: GfK Formule Rapport. De onderwerpen zijn uitgebreid en bij de beoordeling van de formules komt de waardering centraal te staan.

Over GfK
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Over de hele wereld combineren meer dan 13.000 marktonderzoek experts hun passie met de jarenlange onderzoekservaring van GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën, zet GfK big data om in smart data. Hierdoor kunnen onze klanten hun concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen van hun consumenten.

Voor meer informatie: www.gfk.com/nl of volg GfK op Twitter: https://twitter.com/GfK_nl

GfK

plaats:
Dongen
website:
http://www.gfk.com/nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234