Een revolutie in de bouw: VINCI Construction en Sunpartner Technologies introduceren Horizon, een slim raam

AIX EN PROVENCE, Frankrijk, December 20, 2016 /PRNewswire/ --Vandaag kondigden VINCI Construction, een internationaal aannemingsbedrijf en grote Europese speler in de bouw, en Sunpartner Technologies, de Franse innovator en specialist op het gebied van zonne-energie, een nieuwe 50/50 joint-venture en een nieuw slim raam met de naam 'Horizon' aan. De twee bedrijven sloegen al in april 2016 de handen ineen om innovatieve fotovoltaïsche oplossingen voor toepassingen in de bouw te ontwikkelen en op de markt te brengen.
Klik hier om het multimedia-persbericht te lezen:
http://www.multivu.com/players/uk/8004951-sunpartner-horizon-smart-glass-window
Het nieuwe Horizon raam, dat zichzelf kan verduisteren en dat kan communiceren, bevat fotovoltaïsche panelen en meerdere zonlichtsensoren en kan in elk project, van nieuwbouw tot renovaties, worden toegepast.
Een innovatieve oplossing die het energieverbruik met 30% kan terugdringen  
Deze 3-in-1-oplossing combineert een raam, zonnescherm en jaloezieën. Hij is verbonden met internet en kan op afstand worden bediend via een smartphone en afstandsbediening of via het technisch beheersysteem van het pand. Dankzij de verduisteringsmogelijkheid en realtime bediening van Horizon kan het energieverbruik van een gebouw met tot wel 30% worden teruggedrongen doordat de effecten van oververhitting worden verminderd en de airconditioning efficiënter wordt gebruikt.
Het raam biedt daarnaast meer comfort doordat aanwezigen worden beschermd tegen schitteringen en doordat oververhitting in het inetrieur wordt verminderd. Bovendien is het eenvoudiger te gebruiken en te bedienen.
De markt voor geïntegreerde fotovoltaïsche oplossingen voor de bouwsector zal naar verwachting in de komende jaren sterk groeien. De nieuwste voorschriften op het gebied van verwarming in nieuwbouwprojecten stimuleren de opkomst van 'positieve energie' in gebouwen. Energiezuinige renovaties bieden interessante mogelijkheden voor oudere gebouwen. De wereldwijde vraag naar 'slimme' ramen wordt voor 2020 op 10 miljoen vierkante meter geschat (bron: IndustryARCAnalysis & Expert Insights, 2015).
Een partnerschap voor de toekomst  
Via dit samenwerkingsverband combineren VINCI Construction en Sunpartner Technologies hun kennis voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, zodat in de toekomst alle oppervlakken van een gebouw slim, verbonden en energieopwekkend zullen zijn. De bedrijven willen zorgen dat de steden van morgen duurzaam zijn en een kleine energetische voetafdruk hebben. De samenwerking is gestoeld op een gedeelde visie op het gebouw van de toekomst als energie- en connectiviteitsknooppunt.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150107/723989 )Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150107/723989

Video:
http://www.multivu.com/players/uk/8004951-sunpartner-horizon-smart-glass-window


Sunpartner Technologies


CONTACT: Marion Chanson, +33(0)6-15-71-16-76, mchanson@sunpartner.fr

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234