Triodos Bank lanceert nieuwe campagne

Met geld kun je de wereld veranderen

"Niemand kan in z'n eentje de wereld veranderen, maar iedereen wel zichzelf. Bijvoorbeeld door waar jij je euro besteedt, en waar niet. Jouw geld kan verandering brengen"

Zeist, 19 december 2016
Met zo'n zeven geldtransacties per dag ben je als consument in staat bij elke transactie die je doet een duurzame verandering in de wereld in gang te zetten. Wij hebben als individu veel meer invloed dan we denken. Bijvoorbeeld met ons geld. Of we nu dagelijks eten kopen, uit eten gaan of kleding aanschaffen. En als we ons dat realiseren, wat doen we dan?
De nieuwste campagne van Triodos Bank 'Geld verandert de wereld' start op 19 december 2016 met radio en TV commercials. Begin 2017 krijgt de campagne een interactief vervolg. In januari zullen in Amsterdam de duurzame ondernemers die bij de bank bankieren en consumenten met elkaar verbonden worden. Door ondernemers en hun duurzame producten, diensten en initiatieven in kaart te brengen en consumenten te helpen hun weg daar naartoe toe te vinden.
Sinds de oprichting van Triodos Bank heeft de bank alleen duurzame ondernemers gefinancierd. Via de mobiel bankieren app van Triodos Bank en de website zijn deze bedrijven al te bekijken. Zo kon je al zien door je postcode in te vullen welke bedrijven dat zijn bij jou in de buurt. Dat levert een prachtig bestand op van ondernemers die de wereld op hun manier willen veranderen.
TV commercial
Radio commercial
Volgens Matthijs Bierman, Directeur van Triodos Bank gaat de bank met de campagne een stap verder dan voorheen door consumenten en ondernemers niet alleen bewust te maken, maar ze ook concreet te laten zien wat ze vervolgens kunnen doen: "De invloed die we als individu vandaag de dag hebben, is meer dan ooit actueel onderwerp van gesprek. Onze campagne roept consumenten en ondernemers op om in de kracht van hun eigen invloed te geloven. Want elke dag weer heeft het geld dat we uitgeven, investeren in ons bedrijf, sparen of beleggen een veranderkracht die ongekend is en die we niet moeten onderschatten. Als we dat beseffen, dan kunnen we daadwerkelijk bijdragen aan een meer duurzame wereld. En we nodigen iedereen uit om met ons mee te doen"
-einde-
Over Triodos Bank
Triodos Bank, opgericht in 1980, is uitgegroeid tot een referentiepunt voor duurzaam bankieren wereldwijd. Triodos Bank is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. In de ogen van de bank hoeft aandacht voor mens en milieu niet haaks te staan op een goed financieel rendement. Integendeel, de bank is ervan overtuigd dat deze aspecten elkaar op termijn versterken.
Triodos Bank heeft vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en een agentschap in Frankrijk. De bank is wereldwijd een autoriteit op het gebied van microfinanciering in ontwikkelingslanden, Centraal-Azië en Oost-Europa.
Triodos Bank is medeoprichter van de Global Alliance for Banking on Values - een netwerk van 36 toonaangevende duurzame banken. Gezamenlijk streven deze banken naar een substantiële groei van duurzaam bankieren en de impact daarvan.
Triodos Bank NV heeft een volledige banklicentie en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank N.V. en de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten.
De meest recente informatie over de bank vindt u op de website van Triodos Bank: www.triodos.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Maarten Thijs
Telefoon 030 693 6562 (direct) of 06 53908139 (mobiel)
E-mail: maarten.thijs@triodos.nl

Christine van Waveren:
Telefoon 030 693 2754 (direct) of 06 1156 3144 (mobiel)
E-mail: christine.vanwaveren@triodos.nl,
www.triodos.nl

Geplaatst in:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Maarten Thijs
Telefoon 030 693 6562 (direct) of 06 53908139 (mobiel)
E-mail: maarten.thijs@triodos.nl

Christine van Waveren
Telefoon 030 693 2754 (direct) of 06 1156 3144 (mobiel)
E-mail: christine.vanwaveren@triodos.nl,
www.triodos.nl

Triodos Bank N.V.

plaats:
Zeist
website:
http://www.triodos.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234