Minecraft spelen nu ook in de Nederlandse bioscopen en theaters

ARNHEM - Het populaire spel Minecraft kan nu ook gespeeld worden in theaters en bioscopen in Nederland. Het gamen in de bioscopen is over komen waaien uit Amerika en Japan. Daar trekken game evenementen vele duizenden bezoekers. Gamestad organiseerde in oktober als eerste in Nederland een Minecraft gamedag in de Rembrandt bioscoop te Arnhem. Deze maand gaat Minecraft het theater in.

Minecraft spelen in bioscopen is heel populair in Amerika. "Je speelt mee in je eigen film" zegt Raoul van Heese één van de oprichters van de startup Gamestad. Gamestad maakt games en organiseert workshops. "Wij leren kinderen games maken. Dat doen we door heel Nederland. Daarnaast ontwikkelen we tal van games voor bedrijven. Naast de workshops en games maken zijn we nu ook begonnen met het spelen van games in bioscoop en theater" aldus van Heese.

Minecraft, dat ruim 2 jaar geleden werd overgenomen door Microsoft voor bijna 2 miljard euro, is een populair spel. Gamers willen elkaar steeds vaker in het echt ontmoeten. Ze ontmoeten elkaar nu virtueel op een Minecraft server. In de bioscoop of het theater zien ze elkaar ook in het echt. Op de eerste Minecraft gamedag in oktober was de bekende YouTuber Cemal Czybulinski van NLGMinecraft aanwezig. Men kon Minecraft spelen met Cemal en met hem op de foto.

"Op woensdag 28 december gaan we weer Minecraft spelen in Arnhem. Dit keer in theater de Leeuw met YouTuber Bardo Ellens van Banjomovies. Bardo heeft ruim 300.000 volgers op YouTube en gamers vinden het super gaaf om live met hem in het theater te gamen" zegt van Heese. In januari staat er een voorstelling gepland in Den Haag met YouTuber Cemal.

Gamestad is een Nederlandse startup. één van de aandeelhouders is Edwin Rijkaart o.a. bekend als oprichter van de website Buienradar. "Dit is weer een nieuw avontuur waar ik veel vertrouwen in heb" zegt Rijkaart. "Gamers kunnen heel veel. Ze hebben veel skills en het is een interessante doelgroep om mee te werken. Ik zie tal van mogelijkheden voor de toekomst. Minecraft is een soort van digitale Lego. De eenvoud daagt veel creatievelingen uit om de mooiste dingen te maken. Ik was verkocht toen ik de Efteling in Minecraft zag. Ik bouw en speel nu zelf ook in mijn vrije tijd" aldus Rijkaart.

Raoul van Heese 06-11881999 of info@gamestad.com

Geplaatst in:

Gamestad daagt de digital natives uit niet alleen games te consumeren maar ook games te creëren. Het potentieel van deze game generatie is enorm maar wordt nog onvoldoende benut. Gamestad organiseert workshops, maakt games en brengt gamers bij elkaar in bioscoop en theater. Bedrijven in de zakelijke dienstverlening, de media en het onderwijs zijn de samenwerkende partners van Gamestad.

Vragen over dit persbericht: Raoul van Heese 06-11881999 of info@gamestad.com

Links:
Gamestad: http://www.gamestad.com
Minecraft server Gamestad: minecraft.gamestad.com
Bardo Ellens, Banjomovies: http://banjomovies.nl
Cemal Czybulinski , NLGMinecraft: https://www.youtube.com/user/NLGameMinecraft
Theater de Leeuw: http://theaterdeleeuw.nl

Gamestad

plaats:
Arnhem

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234