AGRO Merchants Rotterdam-Maasvlakte open deuren voor voedsel importeurs en exporteurs

AGRO Merchants Greenfield koel- en vrieshuis in de Rotterdamse haven is nu volledig operationeel.ROTTERDAM, Nederland, 16 December 2016 /PRNewswire/ -- De AGRO Merchants Group heeft zijn eerste fase van haar faciliteit op de Maasvlakte afgerond, met de markttoevoeging van de eerste 18.000 pallet plaatsen van bevroren en gekoelde ruimte. Het bedrijf begon de bouw in februari 2016 om haar dienstverlening naar klanten uit te kunnen breiden in Europa's grootste haven.

AGRO Merchants Rotterdam-Maasvlakte zal een uitgebreid scala aan diensten aanbieden voor de vlees- en visindustrie en zal tegelijkertijd de nieuwe locatie zijn voor het veterinaire keurpunt; Coldstore Wibaco uit Barendrecht.

De nieuwe locatie, gelegen in Europa's drukste haven als het gaat om volume, zal een toegevoegde waarde zijn voor importeurs en exporteurs uit AGRO's wereldwijde netwerk, tegelijk met een captive trade oplossing. Met dit innovatieve programma kan AGRO Merchants Group de volledige keten van vleesproducten beheersen, van herkomst naar bestemming inclusief re-handling en erkende veterinaire controles en inspecties.

De state-of-the-art faciliteit behaalde eerder al het BREEAM Excellent certificaat voor duurzaamheid, dankzij het milieuvriendelijke ontwerp, energie- en waterbesparende maatregelen en een koelsysteem met behulp van natuurlijke koudemiddelen. BREEAM Excellent is het hoogste energiebesparingscertificaat voor dit type opslagfaciliteiten in Europa.

Jan Harthoorn, Vice President Business Development;'' Het nieuwe koel- en vrieshuis zal een waardevolle toevoeging zijn voor het AGRO netwerk. De toplocatie in de Rotterdamse haven is ideaal voor internationale importeurs en exporteurs. Op deze locatie bieden wij een volledige servicepakket aan onder één dak met daarnaast point-to-point oplossingen voor onze klanten. We hebben een gecertificeerd veterinair inspectie punt, capaciteit voor order picking, transport en inklaringsdiensten.''

Door de veelzijdigheid van de koelcellen kunnen we een breed scala aan gekoelde en bevroren producten opslaan, en daarnaast een custom made oplossing bieden aan bestaande én nieuwe klanten als het gaat om verpakken en added services.

Carlos Rodriguez, president van AGRO Merchants Europe: '' We zijn blij onze eerste Europese Greenfield site in Rotterdam te kunnen openen. AGRO's netwerk blijft groeien, en geeft ons de mogelijkheid de wereldhandel te ondersteunen in een ongeëvenaarde manier. Deze vestiging op de Maasvlakte is een strategische locatie voor AGRO, en biedt de mogelijkheid om 18.000 palletplaatsen toe te voegen in een tweede fase. We kijken er naar uit om samen met onze klanten de volumes te vergroten in de Rotterdamse haven.''

Het project op de Rotterdamse Maasvlakte komt na andere belangrijke investeringen in strategisch gelegen havens wereldwijd. AGRO's recente uitbreiding van diepvries capaciteit in Algeciras (Spanje), een key knooppunt voor scheepvaart in Zuid-Europa. Coldstore Urk, ook onderdeel van AGRO Merchants Group, is één van de belangrijkste vis hubs in Nederland en Europa. Mullica Hill Cold Storage nabij de haven van Philadelphia (Pennsylvania), en Dean's Services in Oakland (Californië), beide onderdeel van AGRO Merchants Group, staan bekend als de grootste importeurs en exporteurs voor proteïne producten in de Verenigde Staten. Met de investering in een nieuw koel- en vrieshuis op de Rotterdamse Maasvlakte, kan AGRO haar leidende positie in de industrie versterken.

Over AGRO Merchants Group

AGRO Merchants Group beheert en exploiteert momenteel 56 vestigingen in 9 landen in Europa, Noord en Zuid-Amerika en de regio Azië Pacific, met meer dan 750.000m2 aan opslagcapaciteit.AGRO investeert in moderne technologieën en value-added services om de hoogste standaarden in cold chain management te bereiken. Het bedrijf richt zicht op innovatieve en wereldwijde oplossingen in de koel- en vrieshuizen industrie, en bereikt dit door de samenwerking met kwalitatief hoogwaardige familiebedrijven en het creëren van nieuwe, betrouwbare en geïntegreerde handelsnetwerken zodat onze klanten kunnen blijven groeien.

Bezoek voor meer informatie AGRO's website: www.agromerchants.com [http://www.agromerchants.com/]


AGRO Merchants Group


CONTACT: Fernanda Biagini, 1-404-9067706, fbiagini@toprightpartners.com


Web site: https://agromerchants.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234