Yellowfin lanceert eerste gevirtualiseerde en geintegreerde data preparation module voor analysten

AMSTERDAM, 15 december, 2016 /PRNewswire/ -- Yellowfin, de wereldwijde leverancier van Business Intelligence (BI) en analysesoftware, heeft diens eerste geïntegreerde en gevirtualiseerde data preparation module voor analytische doeleinden gelanceerd. Data preparation is het proces waarbij gegevens worden omgezet in een consistent format, dat geschikt is voor onderzoek, analyse en rapportage. Tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe data preparation module van Yellowfin lanceerde het bedrijf de nieuwste versie van diens BI-platform, Yellowfin 7.3.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150616/223408LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150616/223408LOGO]

De nieuwe data preparation module is volledig geïntegreerd in de metadata-laag van het BI platform [http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Business-Intelligence-and-analytics-software-24427] van Yellowfin. De nieuwe module biedt klanten een unieke methode om sneller meer data te integreren, beheren en op te volgen.

De data preparation module [http://www.yellowfinbi.com/YFCommunityNews-Yellowfin-launches-analytics-industry-s-first-virtualized-integrated-Data-Prepa-247280] van Yellowfin stelt organisaties in staat om alle gegevens die men wil gebruiken voor rapportage- en analysedoeleinden, eenvoudig en in één enkele BI-omgeving aan te maken, te profileren, opschonen, vormgeven, aanvullen, beveiligen en te publiceren. De data preparation module is onderdeel van de standaard Yellowfin-licentie en brengt geen extra kosten met zich mee.

Bekijk en deel de video van Yellowfin over de data preparation module via: https://youtu.be/FmvGXjRK4c0 [https://youtu.be/FmvGXjRK4c0]

Bekijk en deel de brochure van Yellowfin over de data preparation module via: http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1243019 [http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1243019]

"Met deze release heeft Yellowfin alweer de première op het gebied van BI en analysesoftware," aldus Glen Rabie, medeoprichter en CEO van Yellowfin. "De gevirtualiseerde data preparation module van Yellowfin richt zich op een unieke wijze op problematiek rondom kosten, complexiteit, veiligheid en inefficiëntie, kwesties waar men veelvuldig mee te maken krijgt bij de gangbare aanpak voor data preparation [http://www.yellowfinbi.com/YFCommunityNews-Yellowfin-launches-analytics-industry-s-first-virtualized-integrated-Data-Prepa-247280]. Yellowfin is de enige leverancier in de markt die de problematiek aangaande data preparation op deze manier oplost.

"De data preparation module van Yellowfin ondersteunt de daadwerkelijke behoeften van data-analisten, bedrijfs-IT'ers en business user. Zo kunnen data-analisten voortaan sneller en onafhankelijk van elkaar data analyseren, voor de IT wordt databeheer gemakkelijker en business user profiteren van snelle toegang tot data die ze kunnen vertrouwen en gebruiken om kritieke zakelijke beslissingen te nemen."

De data preparation module van Yellowfin werd speciaal ontworpen om af te rekenen met de gebruikelijke problematiek bij het voorbereiden van data voor analysedoeleinden. De module doet dat op de drie volgende manieren:-- Rechtstreekse integratie van data preparation processen in één enkele
analyse-omgeving
-- Uitgebreide capaciteit voor dataprofilering
-- Geautomatiseerde best-practices functionaliteit voor de modellering van
metadata

Volgens de onafhankelijke industrie-analyticus Dr. Kevin McIsaac [https://www.linkedin.com/in/kemcisaac], CEO en oprichter van het data Science Institute, betekent de data preparation module van Yellowfin een belangrijke vooruitgang voor de aanpak van geavanceerde analysemethodieken bij bedrijven.

"Datawetenschappers besteden 80% van hun tijd aan het voorbereiden van data, en de nieuwe module van Yellowfin is een waardevolle aanvulling waarvan iedere dataprofessional meer van zou willen weten," aldus McIsaac. "Dankzij de module spenderen datawetenschappers minder tijd aan datavoorbereiding, of ze kunnen hun taak delegeren naar een minder gespecialiseerde data-analist of business user, en dat is een interessant voordeel. Maar hoe dan ook, dit betekent een flinke stap voorwaarts voor de geavanceerde analysemethodologie."

Een gevirtualiseerde benadering: beheren van alle data en analytische inhoud in één enkele omgeving

Volgens Rabie ligt het probleem met traditionele data preparation in het feit dat het organisaties dwingt om enorme datamigratieprocessen uit te voeren, wat een risico inhoudt voor datagovernance (gegevenskwaliteitsbeheer) en veiligheid.

"Het overzetten van data van één omgeving naar een andere betekent een verhoogd risico op ongeoorloofde toegang tot de data," aldus Rabie. "Dankzij de gevirtualiseerde benadering kunnen data-analisten rechtstreeks verbinding maken en de gegevensbronnen op één locatie voorbereiden en analyseren.

"Dankzij de gevirtualiseerde data preparation zullen de klanten van Yellowfin profiteren van een ongeëvenaarde kwaliteit, consistentie en veiligheid op het gebied van data en te analyseren inhoud. Alle uitgevoerde data preparation zullen op een uniforme wijze worden weergegeven - van rapporten en grafieken, tot dashboards [http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Platform-Dashboards-100879] en storyboards."

Omdat we organisaties de mogelijkheid bieden om hun data preparation en analyses in één enkele applicatie uit te voeren, helpen we ze onnodige kosten en de complexiteit van een multi-toolbenadering te vermijden," aldus Ivan Seow, Product Marketing Manager bij Yellowfin.

"De traditionele data preparation en het uitvoeren van analyses [http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Business-Intelligence-and-analytics-software-24427] in verschillende softwaretoepassingen leidt tot onnodige bottlenecks in de aanvoer van de data," aldus Seow. "Dan zijn er nog de kosten en het leren omgaan met, en het onderhoud van twee producten - en dan heb ik het nog niet eens over standalone 'selfservice' tools voor data preparation met een reputatie voor het creëren van onbetrouwbare en onveilige eilanden van ongelijkwaardige data.

"Door het leveren van één enkele bron van waarheid voor alle bedrijfsgegevens, rekent Yellowfin voorgoed af met de chaos van traditionele data preparation. Van de gegevensbron naar het dashboard via één en hetzelfde analyseplatform [http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Business-Intelligence-and-analytics-software-24427] en in één en dezelfde omgeving."

Yellowfin 7.3 gelanceerd

De laatste versie van het Yellowfin BI-platform, Yellowfin 7.3 [http://www.yellowfinbi.com/YFCommunityNews-Yellowfin-launches-analytics-industry-s-first-virtualized-integrated-Data-Prepa-247280], is nu beschikbaar.

Yellowfin 7.3 biedt belangrijke verbeteringen voor wat betreft de capaciteit voor geavanceerde datavisualisatie [http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Platform-Data-Visualization-24431], waaronder de introductie van functies als Set Analysis en de nieuwe Content Creation Canvas. Yellowfin 7.3 omvat tevens een nieuwe reeks API-connectors met vooraf geconfigureerde dashboards voor gebruik met webtoepassingen van derden.

De volgende links bieden een overzicht van de verbeteringen die in Yellowfin 7.3 werden aangebracht:-- Downloaden van de Yellowfin 7.3 overzichtsbrochure:
http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1239022
[http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1239022]
-- Bezoeken van de presentatiepagina van de Yellowfin 7.3:
http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Yellowfin-7-3-77993
[http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Yellowfin-7-3-77993]
-- Bekijken van het nieuwe assortiment API-connectors van Yellowfin op de
Yellowfin Marketplace:
http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Marketplace-77991
[http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Marketplace-77991]

"Vergelijkende businessvragen, dat is een van de gebruikelijkste en meest kritische query's waarop organisaties een antwoord willen en dat antwoord verwachten ze in hun data te kunnen vinden", aldus Rabie. "Met de nieuwe functie Set Analysis van Yellowfin 7.3 kunnen snel en eenvoudig vergelijkende visualisaties worden gecreëerd, zonder dat daar grote technische vaardigheden of Sub Query's voor nodig zijn."

Bekijk en deel de video van Yellowfin over geavanceerde datavisualisatie via: https://youtu.be/KrFWFLuwrCQ [https://youtu.be/KrFWFLuwrCQ]

Bekijk en deel de brochure van Yellowfin over geavanceerde datavisualisatie via: http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1243015 [http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1243015]

"De vernieuwde feature Content Creation Canvas biedt de gebruiker de mogelijkheid en vrijheid om op een snelle manier, met behulp van een intuïtieve drag-and-drop interface, mooie, doelgerichte visualisaties en analytische infographics te maken," aldus Seow. "Voldoen aan de bedrijfsnormen voor de eigen content, de verwachtingen overtreffen en gebruikersacceptatie stimuleren - allemaal zonder ook maar één regel code te programmeren.""

Bekijk en deel de video van Yellowfin over Content Creation Canvas via: https://youtu.be/doMAhbEupJI [https://youtu.be/doMAhbEupJI]

Bekijk en deel de brochure van Yellowfin over Content Creation Canvas via: http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1239024 [http://www.yellowfinbi.com/Document.i4?DocumentId=1239024]

De nieuwe API-connectors in Yellowfin 7.3 zijn compatibel met Salesforce, Zendesk, Xero, Facebook, Expensify, MailChimp, XE (Standard & Medium Edition), Ring Central, SurveyMonkey en World Weather Online. Er werden eveneens nieuwe en verbeterde versies van de Twitter- en de Google Analytics-connectors van Yellowfin geïntroduceerd. Kijk voor meer informatie over de verschillende connectoren op de Yellowfin Marketplace: http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Marketplace-77991 [http://www.yellowfinbi.com/YFWebsite-Marketplace-77991]

"Dankzij de nieuwe serie API-connectors en de vooraf geconfigureerde dashboards van Yellowfin 7.3 is het nu nog gemakkelijker om verbinding te maken met je favoriete webtoepassingen," aldus Rabie. "Beschikken over het vermogen om analytische inzichten van de voor u belangrijkste webtoepassingen van derden te kunnen creëren, delen en op basis ervan te handelen."

Over Yellowfin

Yellowfin levert wereldwijd Business Intelligence (BI) en analytische software en streeft ernaar om BI gebruiksvriendelijk te maken. Yellowfin werd in 2003 opgericht in een reactie op de complexiteit en hoge kosten die gepaard gaan met het gebruik van traditionele BI-tools. Yellowfin biedt buitengewoon intuïtieve, 100% web-gebaseerde oplossingen voor rapportage- en analysedoeleinden. Yellowfin is wereldleider op het gebied van Mobile BI, Collaborative BI en Embedded BI, evenals van Location Intelligence en datavisualisatie.

Meer dan 10.000 organisaties en ruim twee miljoen eindgebruikers in 70 verschillende landen maken iedere dag gebruik van Yellowfin. Kijk voor meer informatie op: www.yellowfinbi.com [http://www.yellowfinbi.com/].

Om regelmatig nieuws en updates te ontvangen kunt u Yellowfin volgen via Twitter (@YellowfinBI [http://twitter.com/YellowfinBI]), LinkedIn (Yellowfin Business Intelligence [http://au.linkedin.com/company/yellowfin]), YouTube (Yellowfin Team [http://www.youtube.com/user/YellowfinTeam]). Om u aan te melden voor de gratis e-newsletter van Yellowfin stuurt u een e-mail naar: pr@yellowfin.bi [mailto:pr@yellowfin.bi].

Neem voor meer informatie, interviews, beeldmateriaal of een productdemonstratie contact op met:

-- Dennis Teekamp Gout, VisionBI Directeur via het nummer 0306331945,
0629181713 of dennis@visionbi.nl [mailto:dennis@visionbi.nl]
-- Lachlan James, Yellowfin Global Communications Manager via het nummer
+61 (0)3 8617 4954, +61 (0)431 835 658 of lachlan.james@yellowfin.bi
[mailto:lachlan.james@yellowfin.bi]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150616/223408LOGO


Yellowfin


Web site: http://www.yellowfinbi.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234