Veranderingen in management Aegon

DEN HAAG, Nederland, December 15, 2016 /PRNewswire/ --Aegon heeft vandaag de volgende veranderingen in het management aangekondigd: Gabor Kepecs (1954, Hongaars), lid van de Management Board en CEO van Aegon Centraal- & Oost-Europa, zal in de loop van 2017 met pensioen gaan; Marco Keim (1962, Nederlands), lid van de Management Board, wordt met ingang van 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de activiteiten van Aegon in continentaal Europa; en Maarten Edixhoven (1971, Nederlands) is benoemd als CEO van Aegon Nederland.  
"Ik wil Gabor Kepecs bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan ons bedrijf gedurende de afgelopen 30 jaar", aldus Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van bestuur van Aegon. "Onder zijn leiding heeft Aegon zijn activiteiten in Centraal- en Oost-Europa met succes uitgebreid. Onze bedrijven hebben in deze regio een sterke positie in hun kernmarkten en leveren een belangrijke bijdrage aan de groep. Maarten Edixhoven begon ruim twee jaar geleden bij Aegon en onder zijn management hebben we onze pensioenactiviteiten in Nederland verder versterkt. Het doet mij genoegen dat Maarten nu de leiding op zich neemt over ons Nederlandse bedrijf. Maarten volgt Marco Keim op, die ik gevraagd heb de verantwoordelijkhheid op zich te nemen voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten in continentaal Europa. Marco's ervaring op het gebied van innovatie en het delen van 'best practices' binnen onze verschillende units brengt veel synergie in de regio en is daarmee goed voor onze klanten. Ik kijk er naar uit om met Marco verder samen te werken in zijn nieuwe rol." 
Gabor Kepecs was CEO van Aegon Hongarije van 1992 tot 2009, waarna hij CEO van Aegon Centraal-& Oost-Europa werd. In 2007 is hij toegetreden tot de Management Board van Aegon.
Marco Keim werd in 2008 benoemd tot CEO van Aegon Nederland en lid van de Management Board van Aegon. Het samenbrengen van de bedrijven in continentaal Europa zorgt voor een versnelling van de uitvoering van de strategie voor digitalisering van de dienstverlening, het verder optimaliseren van de portefeuille en het leveren van een uitstekende klantbeleving.
Maarten Edixhoven is in juni 2014 in de directie van Aegon Nederland gekomen en is op dit moment verantwoordelijk voor de pensioenactiviteiten. Maarten was eerder CEO van Zwitserleven en lid van het Management Committee van SNS Reaal. Ook heeft hij diverse managementfuncties gehad bij respectievelijk ING en Nationale Nederlanden.  
Waar dit van toepassging was, heeft de toezichthouder toestemming verleend voor deze veranderingen in het management.
"Ik wil Gabor Kepecs bedanken voor 30 jaar toewijding aan onze klanten en ons bedrijf." 

- Alex Wynaendts
[http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Governance/Management-Board1/#34460 ]


Voorzitter Raad van Bestuur Aegon
Voor het officiele Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website [http://www.aegon.com/news ].
Over Aegon 
Aegon's geschiedenis gaat ruim 170 jaar terug - tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azie. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf nu tot de toonaangevende financiele dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiele zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie: aegon.com/about [http://www.aegon.com/about ].     Noot voor de redactie (Engelstalig)

- Foto Gabor Kepecs
[http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Image-Gallery/Internal-Content-Repository/Management/Gabor-Kepecs ]
- Foto Marco Keim
[http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Image-Gallery/Internal-Content-Repository/Management/Marco-Keim ]
- Foto Maarten Edixhoven
[http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Image-Gallery/Internal-Content-Repository/Management/Maarten-Edixhoven ]
- Aegon's brands & markets
[http://www.aegon.com/en/Home/About/Brands--markets/?id=62629 ]
- Company presentation
[http://www.aegon.com/en/Home/Investors/News/Presentations/Archive/Introduction-to-Aegon/?id=31260 ]
- Aegon fact sheets [http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Fact-Sheets/?id=43432 ]


Updates 

- Follow Aegon on Twitter [http://twitter.com/Aegon ]
- Register for Aegon's Newsletter
[http://aegon.us8.list-manage.com/subscribe?u=bed4350c3e2011a47e35e8081&id=8bc411d73f ]
- Calendar event reminders [http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Calendar ] 
Contacten 
Media relations 
Debora de Laaf [http://www.aegon.com/Home/Investors/Contact/Media-Team/#50477 ] 

+31-(0)70-344-8730 
gcc@aegon.com 

Investor relations 
Willem van den Berg
[http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Contact/Investor-Relations-Team/#34471 ] 

+31-(0)70-344-8405 
ir@aegon.com 


      PRN NLDAegon N.V.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234