GraphDB 8 bouwt 360-graden overzicht van bedrijfsdata als Linked Data

NEW YORK en SOFIA, Bulgarije, December 14, 2016 /PRNewswire/ --Ontotext [http://ontotext.com ] kondigt met trots GraphDB 8 [http://ontotext.com/products/graphdb/graphdb-8-enterprise-linked-data ] aan - de achtste grote versie van zijn semantische grafiekdatabase. Het bevat een nieuwe functie voor datatransformatie waarmee het gemakkelijker is om gebruik te maken van legacy-data om onderling gekoppelde master-bedrijfsdata te creëren en uiteindelijk om een 360-graden data-overzicht te bouwen. Dit is de tweede grote release voor 2016 en volgt op een grote snelheidsverbetering van 25% die in november 2016 is geïntroduceerd.
(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/448827/Ontotext_Logo.jpg )

GraphDB is de semantische grafiekdatabase bij uitstek om de kracht van kennis te ontketenen en is uitgekozen door innovatiebedrijven als BabylonHealth, mediabedrijven als de BBC [http://ontotext.com/knowledgehub/case-studies/bbc-uses-semantic-publishing-to-power-the-fifa-world-cup-web-site ]  , [http://ontotext.com/knowledgehub/case-studies/bbc-uses-semantic-publishing-to-power-the-fifa-world-cup-web-site ] en wetenschappelijke uitgevers als The I [http://ontotext.com/company/news/ontotext-selected-unleash-power-institution-engineering-technologys-knowledge ] ET. Door een data-overzicht in 360 graden te bouwen, wordt de potentie van bedrijfsdata ontsloten en het beste van twee werelden geboden - behoud van de gevestigde data governance-praktijken en de integratie van alle aspecten van de bedrijfskennis zoals Linked Data, waarmee de vindbaarheid, toegang en data-analyse worden verbeterd.
Atanas Kiryakov, CEO van Ontotext vertelt:
"2016 was een zeer succesvol jaar voor Ontotext. Met GraphDB 8 hebben we onze volgende technologische stap in databeheer gezet. We zijn ontzettend blij om te zien dat onze klanten innovatie omarmen door middel van de nieuwste technologie, zoals grafiekdabases en semantische technologie. GraphDB 8 weerspiegelt onze inzet in dit kennistijdperk om ze efficiënt in hun leidende positie te ondersteunen."
GraphDB 8 [http://ontotext.com/products/graphdb/graphdb-8-enterprise-linked-data/?utm_source=nl&utm_medium=pr&utm_campaign=graphdb8 ] bevat een nieuwe functie voor het extraheren, transformeren en laden (Extraction, Transformation en Load, ETL) van data - OntoRefine - een ingebedde en uitgebreide hoogwaardige open bibliotheek die data in tabelvorm via een intuïtieve gebuikersinterface omzet in onderling gekoppelde grafiekdata.
Vanuit technisch oogpunt implementeert GraphDB de nieuwste Eclipse RDF4J (voormalige Sesame) - een algemeen gebruikt open source framework - om gebruikers te bedienen die hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en hoogwaardige ondersteuning nodig hebben.
De schaal van GraphDB 8 is te zien op FactForge.net [http://factforge.net ] - een hub voor Linked Open Data en nieuwsartikelen over mensen, organisaties en locaties, waaronder meer dan 1 miljard feiten van vertrouwde datasets (DBpedia, Geonames, WorldFacts, Wordnet, Panama Papers, GLEI) en ontologieën zoals de Financial Industry Business Ontology (FIBO).
GraphDB 8 wordt beschikbaar gesteld door middel van een GRATIS download [http://ontotext.com/products/graphdb/graphdb-8-enterprise-linked-data/?utm_source=nl&utm_medium=pr&utm_campaign=graphdb8 ] .
Over Ontotext
Ontotext brengt al meer dan een decennium lang data, metadata en content bij elkaar om informatie op een productievere manier te doorzoeken, navigeren en analyseren. Ontotext transformeert de manier waarop organisaties betekenissen identificeren over verschillende databases en enorme hoeveelheden ongestructureerde data heen, waarbij een semantische grafiekdatabase wordt gecombineerd met tekstmining en machine learning in GraphDB, een semantische grafiekdatabase die nieuwe betekenis op schaal afleidt. http://www.ontotext.com


Photo:
http://mma.prnewswire.com/media/448827/Ontotext_Logo.jpg


Ontotext


CONTACT: milen.yankulov@ontotext.com - Milen Yankulov, marketingmanagervan Ontotext. Telefoonnummer: (+359 2) 9746 160

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234