GfK: aantal verkochte cadeaukaarten stijgt met 10%

61% besteedt gemiddeld het dubbele bedrag van het tegoed

Cadeaukaarten en -bonnen zijn populair. Dat blijkt uit de grote hoeveelheid beschikbare kaarten die steeds breder worden verkocht bij supermarkten, warenhuizen, gemakswinkels en andere retailers. GfK meet de kassaverkopen en signaleert dat in de eerste 10 maanden van 2016 het aantal verkochte cadeaukaarten gestegen is met 10%. 61% van de ontvangers besteedt meer dan het tegoed alleen, gemiddeld zelfs het dubbele bedrag.
68% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan cadeaukaarten die bij zoveel mogelijk winkels besteed kunnen worden. 14% heeft liever kaarten met een thematische insteek (bijv. bonnen voor belevenissen). Waar de cadeaukaarten aangekocht worden, wordt in grote mate bepaald door vindbaarheid (31%) en routine (38%).

Consumenten kunnen tegenwoordig kiezen uit meer dan 100 verschillende merken die tegoeden aanbieden voor hotelovernachtingen, diners, voorstellingen, behandelingen, winkelen en multimedia. De uitvoeringen lopen uiteen van traditionele papieren cheques tot aan fraaie doosjes met informatieboekjes. De meest voorkomende variant is de plastic kaart waar een tegoed naar eigen keuze op geladen kan worden. Verpakkingen worden erg belangrijk gevonden. 60% van de kopers vinden tegoeden in de vorm van online codes daarom onpersoonlijk. 53% ziet graag dat er meer leuke verpakkingen voor cadeaukaarten op de markt komen.

Consumenten willen een gemakkelijk aankoopproces dus aanbieders moeten ervoor zorgen dat ze hierin faciliteren. Ook winkels die een ruime keuze in kaarten voeren, worden door veel van de kopers gewaardeerd.
Er zijn veel cadeaukaarten die mensen spontaan niet kunnen noemen (op de allergrootste kaarten na). Qua geholpen bekendheid kent men gemiddeld toch veel kaarten. Het ligt daarom niet per se op voorhand vast welke cadeaukaart men uiteindelijk kiest.

Geplaatst in:

Voor meer informatie:

Nynke Herder
Marketing & Communicatie Specialist
nynke.herder@gfk.com
06-25047333

Over het onderzoek
Het consumentenonderzoek is online uitgevoerd onder 821 kopers van gift cards. Het veldwerk heeft plaatsgevonden in oktober 2016. De vragenlijst die is voorgelegd bevatte thema's als bekendheid cadeaukaarten, koopgedrag, voorkeuren, behoeften, houding en verwachtingen ten aanzien van cadeaukaarten.

Over GfK
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Over de hele wereld combineren meer dan 13.000 marktonderzoekexperts hun passie met de jarenlange onderzoekservaring van GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën, zet GfK big data om in smart data. Hierdoor kunnen onze klanten hun concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen van hun consumenten.

Voor meer informatie:www.gfk.com/nl of volg GfK op Twitter: https://twitter.com/GfK_nl

GfK

plaats:
Amstelveen
website:
http://www.gfk.com/nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234