RDW-tarieven 2017 nagenoeg gelijk

De minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft de RDW-tarieven voor 2017 goedgekeurd. De tarieven blijven gemiddeld vrijwel gelijk (0,1% stijging). Naast enkele verhogingen en verlagingen, komen er een paar nieuwe tarieven bij en vallen er wat tarieven af.

Gematigd tarievenbeleid
De tarieven van de RDW blijven al jaren gemiddeld op hetzelfde niveau. De RDW voert een gematigd tarievenbeleid door stevig op kostenreductie, procesvernieuwing en efficiency te sturen. De hoogte van de tarieven wordt bepaald door de kosten die de RDW maakt voor de betreffende dienst. De RDW heeft geen winstoogmerk.

Ontwikkelingen 2017
Het komende jaar voert de RDW verdere verbeteringen in de processen door. Zo moderniseren we de erkenningen van en het toezicht op de voertuigbranche en werken we aan het optimaliseren van de tellerstandregistratie om zo tellerfraude tegen te gaan. Ook de digitale dienstverlening blijft in ontwikkeling. In 2017 bereiden we een pilot voor om de verlenging van een rijbewijs digitaal aan te kunnen vragen.
Meer informatie over deze en andere ontwikkelingen verschijnt binnenkort op www.rdw.nl/over RDW/ontwikkelingen.

Publicatie tarieven
De RDW-tarieven voor 2017 zijn gepubliceerd in de Staatscourant.

Geplaatst in:

RDW

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.rdw.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234