OvuSense®-vruchtbaarheidsmonitor, een nauwkeurige app voor het volgen van de ovulatie, bekroond met "De beste voor vruchtbaarheid"

WARWICK, Engeland, December 9, 2016 /PRNewswire/ --Nieuwe OvuSense-vruchtbaarheidsmonitor, bestaand uit een app en een sensor, biedt hoop voor echtparen met een kinderwens. OvuSense is een medisch apparaat uit klasse 2, bestaand uit een vruchtbaarheidsapp en een persoonlijke sensor. OvuSense is de enige monitor die de ovulatie voorspelt en in realtime bevestigt met een klinisch bewezen nauwkeurigheid van 99%. The Times riep OvuSense in het artikel over de beste apps voor gezondheidszorg uit tot de "beste vruchtbaarheidsapp". [1]  
Rob Milnes, CEO: "We hadden ons voorgenomen om OvuSense totaal anders te maken. Door terug te gaan naar de hoofdprincipes van de wetenschap en tijdens de ontwikkeling en klinische proeven samen te werken met toonaangevende artsen, wisten we een manier te ontdekken om aan de hand van temperaturen in realtime de ovulatie te voorspellen. Dat The Times ons "De beste voor vruchtbaarheid" noemt, is een erkenning van onze enorme inzet om van OvuSense de beste vruchtbaarheidsmonitor te maken die verkrijgbaar is."
Kate Davies, specialistisch verpleegster op het gebied van vruchtbaarheid: "Het belangrijkste in OvuSense is dat deze de 'kerntemperatuur' meet - een directe indicatie van het progesteron dat tijdens de ovulatie vrijkomt. Daarom raad ik OvuSense bij al mijn patiënten aan."
Kirsty raakte zwanger van haar eerste baby: "OvuSense heeft mij geholpen om me beter bewust te worden van mijn natuurlijke tekenen van ovulatie, zodat ik kon proberen zwanger te raken. Dat is gelukt! Ik heb OvuSense twee maanden gebruikt en nu ben ik zwanger. Na 8 lange jaren van onzekerheid!
Opmerkingen: 
OvuSense werd ontwikkeld door Fertility Focus Ltd uit Warwickshire, een Brits start-up-bedrijf op het gebied van digitale gezondheid. http://www.ovusense.com

- Realtime voorspelling van de ovulatie, 24 uur van tevoren: OvuSense meldt in
realtime een dag van tevoren wanneer de ovulatie plaatsvindt. Ook biedt de app een
venster van 4 dagen, dat bij klinische analyse in 96% van de gevallen correct is
gebleken.
- Vruchtbaarheidsvenster van 8 dagen: OvuSense biedt een vruchtbaarheidsvenster van 8
dagen
- Volledig gecertificeerd: OvuSense is een volledig gereguleerd medisch apparaat en
voldoet aan alle benodigde certificeringen in de landen waarin het verkrijgbaar is:
het CE-keurmerk in Europa, FDA 510(k) in de VS, CMDCAS in Canada en TGA in Australië.


1:  http://www.thetimes.co.uk/article/good-health-theres-an-app-for-it-wz3gt7q3p?shareToken=8164848b73192632b078eb7124d18d08 - The Times
2:http://www.ovusense.com/uk/clinical-information - Klinische referenties
Contactpersoon voor de media: +44-(0) 1926-400054/Laura.Underwood@fertility-focus.comFertility Focus

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234