Kavalan viert eerste 10-jarig jubileum Single Malt Whisky uit Taiwan

Kavalan opent tweede distilleerderij en verdubbelt capaciteit naar 10 miljoen flessenTAIPEI, Taiwan, 9 december, 2016 /PRNewswire/ -- Kavalan, tweevoudig winnaar van de World Whiskies Awards (WWA) vierde gisteren het 10-jarig bestaan van whiskey uit Taiwan en deed dit met de opening van een tweede distilleerderij en de introductie van een feestelijke, in rumvat gerijpte whiskey voor de Kerst.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161208/446973 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20161208/446973]

Tijdens de opening van de Kavalan Second Distillery zei Mr. Y.T. Lee, CEO van Kavalan, dat de eerste 'drankdruppel' van Kavalan op 11 maart 2006 veilig werd gebotteld en dat daarmee het startschot was gegeven voor de verwezenlijking van zijn zijn droom voor een Taiwanese whiskey.

"Vóór 2006 was dit allemaal niet meer dan een luchtkasteel. Maar nu, 10 jaar later is er zoveel vraag naar Kavalan dat we, dankzij onze Second Distillery, een verdubbeling van onze capaciteit naar 10 miljoen flessen kunnen vieren," aldus Dhr. Lee.

Met deze uitbreiding mag Kavalan zich tot één van de 10 grootste whiskeydistilleerderijen ter wereld rekenen.

Er waren tijdens de opening vooraanstaande whiskeymakers aanwezig, zoals Dhr. Ewan Lacy, afscheid nemend directeur van de International Wine and Spirit Competition (IWSC). Lacy zei tijdens de gelegenheid dat Kavalan in die 10 jaar had bijgedragen aan het "verbreden van de horizon voor whiskey", zowel voor wat betreft het opzoeken van grenzen als het creëren van een nieuwe filosofie."

Hij voegde daar nog aan toe dat er sprake is van een 'verdieping en verrijking met nieuwe en unieke whiskeys', waarvan de whiskeyliefhebber wereldwijd profijt trekt."

Andere speciale genodigden waren Dr. Jim Swan, Chief Consultant bij Kavalan, Damian Riley-Smith, oprichter van het Whisky Magazine en Dhr. Richard Forsyth van de befaamde stokerij Forsyths die in gezelschap was van zijn zoon Richard Forsyth.

Whisky Master Ingvar Ronde, redacteur en oprichter van het Malt Whisky Yearbook, beschreef de nieuwe Reserve Rum Cask Single Cask Strength van Kavalan, die is verzadigd met noten van meloen en papaja, kruidnagel en gemberwortel, als volgt: "Delicate rum, met een zoetje van guavenoten, ananas en in chocolade gehulde amandelen."

Sterkedrankdeskundige Bernhard Schäfer zei het volgende: "Een complex boeket van tropisch fruit - Zoete en stroperige afdronk."

Dhr. Riley-Smith, wiens Whisky Magazine verantwoordelijk is voor de organisatie van de prestigieuze WWA- en de Icons of Whisky-awardprogramma's zei het volgende: "Kavalan brak in 2006 door in de wereld van de whiskey en heeft sindsdien ieder jaar getriomfeerd, zowel bij de World Whiskies Awards alsook bij de Icons of Whisky."

De Kavalan Solist Vinho Barrique [http://www.kavalanwhisky.com/en/product/index.aspx#Kavalan%20Solist%20Vinho%20Barrique%20Single%20Cask%20Strength%20Single%20Malt%20Whisky%3Cbr/%3E@7] van Kavalan werd in 2015 door de WWA uitgeroepen tot "World's Best Single Malt Whisky [http://www.worldwhiskiesawards.com/2015/] en in 2016 nam Kavalan de prijs voor "World's Best Single Cask Single Malt Whisky [http://www.worldwhiskiesawards.com/kavalan-solist-amontillado-sherry-single-cask-strength.25585.html]" voor diens Solist Amontillado Sherry Single Cask Strength [http://www.kavalanwhisky.com/en/product/index.aspx#Kavalan%20Solist%20Amontillado%20Sherry%20Single%20Cask%20Strength%20Single%20Malt%20Whisky@16] en werd het bedrijf uitgeroepen in het kader van IWSC uitgeroepen tot "Worldwide Whiskey Producer of the Year."

Over Kavalan

De eerste Kavalan Distilleerderij in Taiwan wijdt zich sinds 2006 aan de kunst van het brouwen van single malt whiskey. De whiskey rijpt in Amerikaanse houten vaten in intense warmte en vochtigheid en doet haar voordeel met de zee- en bergbriesjes en het bronwater van de Snow Mountain, een combinatie die voor de kenmerkende romige smaak van de Kavalan Whisky's zorgt. Kavalan dankt zijn naam aan de oude naam voor Yilan County en kan, dankzij het moederbedrijf King Car Group, bogen op 30 jaar ervaring in het maken van dranken. Het bedrijf heeft inmiddels al 211 gouden awards op zijn naam staan en het merk is verkrijgbaar in 40 landen. Kijk voor meer informatie op: www.kavalanwhisky.com/en/ [http://www.kavalanwhisky.com/en/].

Contactpersoon voor de media:

Yvonne Chou +886-3922-9000 #7162 yvonne@kavalandistillery.com [mailto:yvonne@kavalandistillery.com]Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20161208/446973


Kavalan

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234