Noordhoff Uitgevers en DigiTaalbedrijf gaan samen voor studiesucces

Noordhoff Uitgevers heeft DigiTaalbedrijf overgenomen. Met de bundeling van krachten willen beide partijen het online aanbod voor het onderwijs verbreden en versterken. Door de jarenlange ervaring en het netwerk van Noordhoff te combineren met het succesvolle platform van DigiTaalbedrijf kan in de volle breedte adaptief online aanbod worden ontwikkeld en aangeboden dat leidt tot aantoonbaar effect en studiesucces voor zoveel mogelijk studenten.

DigiTaalbedrijf ontwikkelt e-learning producten voor studenten in het hoger onderwijs, zoals Hogeschooltaal, een online leerprogramma voor zelfstudie en toetsing waarmee studenten hun schriftelijke taalvaardigheid kunnen verbeteren. Hogeschooltaal is dé tool om deficiënties in het hoger onderwijs op te lossen en studenten een gelijkwaardige, stevige basis te geven voor een succesvolle studie.

Noordhoff Uitgevers is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor vernieuwing en waardevolle innovaties voor het onderwijs. Het volledig digitale, adaptieve productaanbod van DigiTaalbedrijf sluit naadloos aan bij de gepersonaliseerd leren strategie van Noordhoff Uitgevers.

De bedrijven willen samen via de schaalgrootte en marktpositie van Noordhoff het potentieel van DigiTaalbedrijf maximaal benutten en uitbreiden, om zo in de volle breedte met adaptief online aanbod te komen dat leidt tot aantoonbaar effect en studiesucces voor zoveel mogelijk studenten.

De integratie van de bedrijven zal gefaseerd verlopen en minimaal een jaar in beslag nemen. Klanten van DigiTaalbedrijf kunnen blijven rekenen op het aanbod en de service die ze nu gewend zijn. Uiteraard blijven ook na de overname overeenkomsten met klanten en partners van DigiTaalbedrijf onverkort van toepassing.

Ed Landman, Algemeen directeur van DigiTaalbedrijf, is enthousiast over de bundeling van krachten: "Door ons aan te sluiten bij een partner als Noordhoff Uitgevers vinden wij een stevige en brede basis voor verdere versterking van de positie van onze producten in de (hoger) onderwijsmarkt. Ik vind dat alle studenten in het hoger onderwijs Hogeschooltaal verdienen, en dat komt zo een stuk dichterbij. En dit is nog maar het begin."

Ook Marchien van Doorn, Algemeen directeur van Noordhoff Uitgevers, is erg content met de nieuwe partner: "De activiteiten, expertise en producten van DigiTaalbedrijf passen bijzonder goed bij onze strategie om met didactische software en de toepassing van assessments studentenuitval te voorkomen en studiesucces te vergroten. Wij verwachten door deze bundeling van innovatief aanbod en expertise in de toekomst van groeiende betekenis te kunnen zijn voor de (hoger) onderwijsmarkt."

Over Noordhoff Uitgevers
Noordhoff Uitgevers, gevestigd in Groningen en Houten, is een vooraanstaande
Nederlandse educatieve uitgeverij, gespecialiseerd in leermiddelen en online
leeroplossingen die waarde creëren voor het leren. Het bedrijf bedient de volle breedte van het onderwijs (van basisschool tot universiteit), de lerende werknemer en de thuismarkt. Noordhoff Uitgevers is onderdeel van een groep Europese educatieve uitgeverijen, infinitas learning. - www.noordhoffuitgevers.nl

Over DigiTaalbedrijf
DigiTaalbedrijf, gevestigd in Breda, ontwikkelt en verkoopt kwalitatieve e-learning programma's voor het hoger onderwijs. Met de online leerprogramma's voor zelfstudie en toetsing kunnen studenten in het hoger onderwijs zelfstandig hun vaardigheden verbeteren. Het bedrijf biedt naast zelfstudie ook trainingen en workshops aan studenten, om hun slaagkansen bij examens te verhogen. - www.digitaalbedrijf.nl

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met:

Marchien van Doorn, CEO Noordhoff Uitgevers, tel. 06 51703223, e-mail b.bruinsma@noordhoff.nl

Ed Landman, Algemeen Directeur DigiTaalbedrijf, tel. 06 13942687, e-mail Ed@hogeschooltaal.nl

Noordhoff Uitgevers

plaats:
Groningen
website:
http://www.noordhoffuitgevers.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234