Bankzitters brengen online wereld naar Jaarbeurs

Het is een vriendengroep met meer dan 1,1 miljoen volgers op YouTube. Fifalosophy, LuckygraafNL, FC Roelie, DNPNL, HartDynasty, Heezerules en DutchfifaHD vormen samen 'De Bankzitters'. De jongens zijn mateloos populair op YouTube met het spelen van onder meer voetbal games. Daarvan is nu een live show gemaakt die op 2 en 3 januari te zien is in Jaarbeurs Utrecht. ,,En natuurlijk kunnen fans De Bankzitters ontmoeten", zegt organisator Maroeska Bakker.

Voor gameliefhebbers zijn de Bankzitter shows een absolute must, zegt Bakker stellig. ,,We plaatsen een scherm van 60 meter breed en 6 meter hoog in de Jaarbeurs. De jongens spelen daarop onder meer Fifa. Er zijn extreme challenges, Q&A's en fans zien hun helden live hun favoriete games spelen. Het wordt heel spectaculair allemaal." Ze verwacht veel belangstelling. ,,Verspreid over twee shows is er plaats voor maximaal 3.000 fans. De shows vallen ook nog eens in de kerstvakantie dus dat is ideaal." Voetbal speelt de hoofdrol, vertelt Bakker. ,,De gezamenlijke passie van de jongens is Fifa. Ze gaan zowel op het voetbalveld als online de strijd met elkaar aan en doen daarvan verslag op YouTube. Nu kunnen de fans dus live hun challenges bijwonen in de Jaarbeurs."

Jaarbeurs

De Bankzitters is een groep van zeven bekende YouTube gamers. Ze delen hun passie voor Fifa. ,,Het is een van de leukste vriendengroepen van Nederland", lacht Bakker. ,,Niet alleen als groep bereiken ze duizenden jongeren. Ook individueel hebben hun eigen kanalen enorm veel volgers." Om de fans de kans te geven om de jongens live in actie te zien, is besloten om een evenement te organiseren. ,,De locatie is super. Vanuit alle delen van het land is de Jaarbeurs perfect bereikbaar. De trein stopt er praktisch naast." Shows als deze zijn uniek in Nederland. ,,Voor de eerste keer vinden in Utrecht deze winter shows met YouTube persoonlijkheden plaats. Het is een nieuw fenomeen waarvoor heel veel belangstelling bestaat."

Hillenaar Circus Events B.V.

plaats:
UTRECHT

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234