Kerstconcert voor Ouderen - 15 dec 2016 - Concertgebouw

'Een onvergetelijke kerstervaring voor ouderen in de mooiste concertzaal van Nederland.' Ruim duizend ouderen, mensen met een handicap of chronische ziekte en mantelzorgers komen op donderdag 15 december 2016 naar de zeventiende editie van het Kerstconcert voor Ouderen in Het Concertgebouw. De feestelijke muziek en optredens worden verzorgd door 350 zangers van het Grootkoor Holland. Dit jaar opent Prof. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie en bekend van zijn televisiecolleges, het kerstconcert. Scherder's onderzoek toont het positieve effect van muziek op het brein aan, ook bij ouderen. Met hulp van vele gulle sponsors en ruim honderd vrijwilligers is het Kerstconcert voor Ouderen gegarandeerd een fantastische belevenis.

Wie zijn er uitgenodigd voor het Kerstconcert?
De kerstperiode kan voor ouderen een eenzame periode zijn met emotionele herinneringen aan vroeger. Amstelring wil een kerstsfeer creëren in een fantastische omgeving, zodat ouderen een heerlijke tijd kunnen hebben. Samen luisteren, zingen en volop genieten!
Mensen die in de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en kleinschalige groepswoningen wonen en cliënten van de thuiszorg hebben zich aangemeld. Ook mantelzorgers komen van een middagje uit genieten. Amstelring ontvangt in totaal ruim 1.000 bezoekers, waarvan 200 in een rolstoel. Het Kerstconcert is volgeboekt, dus het belooft een mooi kerstspektakel te worden.

Meer dan 100 hulpvaardige en vrolijke vrijwilligers
Ruim 120 vrijwilligers zorgen dat alles goed, snel en vooral feestelijk verloopt. Met een vrolijke kerstmuts op bieden vrijwilligers de oudere een arm om op te leunen, of zij duwen de rolstoelen over de pluche vloerbedekking van Het Concertgebouw.
Vlak voor en vlak na het concert speelt zich buiten een grote logistieke operatie af. Rolstoelbussen en touringcars rijden onder leiding van Connexxion af en aan, verkeersregelaars leiden automobilisten om: kortom een goed geoliede logistieke machine in hartje Amsterdam.

Een rijk programma met muziek en optredens
Met 350 enthousiaste zangers en zangeressen verzorgt het Grootkoor Holland in Het Concertgebouw de zeventiende editie van het Kerstconcert voor Ouderen. Onder leiding van Nan van Groeningen zingen de sopranen, alten, tenoren en bassen de meest prachtige kerstklassiekers. Meezingen mag, maar alleen luisteren en genieten natuurlijk ook. Er zijn optredens van Rob van Dijk (aan de vleugel), Martin Mans (achter het orgel), Etty van der Mei (dirigente en sopraansoliste), Nan van Groeningen (dirigent en zanger) en ook aanstormend talent, jonge violisten van het Conservatorium, laten van zich horen.

Over het Grootkoor Holland
Het Kerstconcert is een gezamenlijk initiatief van Amstelring en de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Al vele jaren verzorgen zij met het Grootkoor Holland het kerstconcert. Grootkoor Holland is samengesteld uit koorleden van de elf Grootkoren die actief zijn in Nederland. Op 15 december 2016 komen 350 koorleden uit het gehele land naar Amsterdam om mee te zingen in dit speciaal samengesteld Grootkoor Holland. 

Geschiedenis van het Kerstconcert voor Ouderen
Het Kerstconcert voor Ouderen begon in het jaar 2000. Eerst was de Westerkerk in Amsterdam de plek van samenkomst, later de Grote Kerk in Monnickendam en vervolgens de Noorderkerk in Amsterdam. Het enthousiasme voor het concert nam ieder jaar steevast toe, steeds meer mensen wilden erbij zijn. In 2011 kregen Amstelring en het Grootkoor de unieke kans om het Kerstconcert in Het Concertgebouw te laten plaatsvinden. Sindsdien is deze mooiste muziektempel van Nederland dé plek van samenkomst.

Crowdfunding
Voor het eerst was het dit jaar mogelijk om als particulier via crowdfunding bij te dragen aan het kerstconcert. In 1 maand werd via 1%Club Euro 1.437 opgehaald, wat vertrouwen geeft voor de toekomst en voor nieuwe crowdfundingsplatforms zoals geefomzorg.nl.

Sponsors van het Kerstconcert
Alleen door de gulle bijdragen van een groot aantal bedrijven en organisaties is het mogelijk geweest om ook in 2016 weer het Kerstconcert voor Ouderen te realiseren.
Wij bedanken: Fontis Vitaal, RCOAK, VSB Fonds, Zorgwerk, American Express, ABN Amro, Aranea Grafimedia, Distrivers, Bavo Stichting, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Stichting Brentano, Stichting Hulp na Onderzoek, Gemeente Amsterdam Deelgemeente Centrum, Vrienden van Amstelrade, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Abena Healthcare, Tena, Arion Nederland, MER ICT, Albert Heijn, FCA Capital, XYZ Decoraties, Hulpmiddelenbezorgd.nl, Sierhuis, Deutsche Bank, 1%Club, ALK Albello en Meeùs.

Geplaatst in:

Wilt u verslag doen van het Kerstconcert voor Ouderen?
Neem van te voren contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

- Antonette Bergmans, telefoon: 06 - 2272 1796, mail: abergmans@amstelring.nl
- Renate Mous, telefoon: 06 - 2063 4020, mail: rmous@amstelring.nl

Amstelring

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234