Studenten vinden prijs van zorgverzekering wederom het belangrijkst

In 2017 hebben studenten 1,2 procent minder te besteden, kwam naar voren uit het onderzoek van Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Naast de basisbeurs die niet meer van toepassing is voor beginnende studenten, stijgen de huurprijzen en betalen studenten meer collegegeld.

Prijs belangrijke factor
Studenten die studeren aan de universiteit of in het hoger beroepsonderwijs kunnen een aanvullende beurs krijgen wanneer de ouders een laag inkomen hebben. Indien een student geen recht heeft op een aanvullende beurs, zullen wo studenten in 2017 1,2 procent minder kunnen besteden en hbo studenten 0,8 procent.

Het collegegeld stijgt ook vrijwel elk jaar en volgend jaar zal dit stijgen tot ruim Euro 2.000,-. Door deze stijgingen is het voor een student lastig in te schatten hoeveel het collegegeld nog toe gaat nemen de jaren daarna.

De uitgaven van studenten nemen toe en dat is de reden waarom de prijs van de zorgverzekering wederom een belangrijke factor is, ervaart Studenten Goed Verzekerd. De studentenorganisaties Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hebben samen een collectief opgezet dat zorgverzekeringen aanbiedt voor studenten. Hierdoor ontvangt een verzekerde op de basisverzekering een korting van 10 procent en onder andere een korting van 10 procent op een tandartsverzekering met 1 en 2 sterren.

Al drie jaar een vaste premie
Bij Studenten Goed Verzekerd betaalt een verzekerde al drie jaar dezelfde premie voor de aanvullende verzekering met 1 ster. De verzekerden die vorige jaar een zorgverzekering bij Studenten Goed Verzekerd hebben afgesloten, hebben daar in 2017 een groot voordeel bij. Deze verzekerden behouden namelijk dezelfde zorgpremie per maand voor de aanvullende verzekering ster 1 als in 2016.

Beste inschrijvende verzekeraar
Door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) wordt er om de drie jaar een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de zorgverzekeraar die het beste past bij studenten en wat deze studenten nodig hebben. Op dit moment werken de studentenorganisaties ISO en LSVb samen met de zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Hbo en wo studenten
Hoger onderwijs studenten krijgen bij Studenten Goed Verzekerd een korting van 10 procent op hun basisverzekering bij Zilveren Kruis. Het zijn voornamelijk wo en hbo studenten die een zorgverzekering afsluiten bij Studenten Goed Verzekerd. Sinds een aantal jaar bestaan er ook verschillende zorgcollectieven voor mbo studenten. Zij kiezen veelal voor deze collectieven boven Studenten Goed verzekerd..

Geplaatst in:

ISO & LSVb

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234