Incubate festival biedt najaarseditie vol kunst, muziek, film en meer

Het festival voor grensverleggende cultuur in Tilburg staat weer voor de deur. Op 11 en 12 december barst het los met internationaal gerenommeerde artiesten uit muziek, beeldende kunst, film, en meer. De Duitse kunstenaar Olaf Holzapfel geeft een performance touwvlechten volgens eeuwenoude Poolse traditie. Op 11 december vindt in Duvelhok een symposium plaats ter afsluiting van de beeldende kunstreeks Do It With Others. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de strips van Wobby, is er cinema van Nikias Chryssos, en komen liefhebbers van het zware gitaarwerk aan hun trekken tijdens een exclusieve metal line-up. Passe-partouts en dagkaarten zijn nog te koop via de website www.incubate.org/tickets

Artistiek directeur Vincent Koreman: "Incubate is meer dan een muziekfestival. Ook waar het andere artistieke disciplines betreft houden we graag de vinger aan de pols en programmeren we op het scherpst van de snede. Ik ben zeer trots op de diversiteit van onze line-up; de death metal pioniers van Possessed naast de stripbeurs van Wobby, de vervreemdende performances van Olaf Holzapfel zij aan zij met de komische horror van cineast Nikias Chryssos. Tel uit je winst!"

Exclusief metalprogramma: Belphegor, Possessed, Absu, Oathbreaker
De dagen worden nog steeds korter en kouder, en tussen alle feestdagen door rest er duisternis. Dat dreef Incubate er toe om deze editie extra ruimte te besteden aan de wat hardere en zwaardere gitaargenres. Zo is in samenwerking met Little Devil een exclusief metalprogramma opgetuigd met onder meer de Oostenrijkse geweldenaars Belphegor, de Amerikaanse death metal pioniers Possessed, en het legendarische Absu. Als metalhead kun je het jaar 2016 nauwelijks beter afsluiten.

Gratis toegankelijke Wobby stripbeurs
Incubate zou Incubate echter niet zijn als er niet ook aandacht geschonken zou worden aan de nieuwste artistieke ontwikkelingen. Zo wordt dit jaar samen met het Tilburgse printcollectief Wobby een tweedaagse stripbeurs in NS16 georganiseerd. Tijdens deze beurs zal niet alleen een Engelstalige editie van het Wobby Magazine worden gelanceerd, maar vinden er tevens gesprekken en performances plaats en krijgen bezoekers de kans om hun favoriete illustratoren te ontmoeten. Het zit er dik in dat je ook nog eens thuis komt met een paar originele kerstcadeaus.

Symposium ter afsluiting van beeldende kunstreeks Do It With Others
Ook kunstminnende bezoekers kunnen aankomend weekend hun hart ophalen in Tilburg. Incubate opent het festival zaterdagmiddag in de Koepelhal met de laatste interactieve performance van Olaf Holzapfel. Op mysterieuze en eigenzinnige wijze verheft hij samen met zijn publiek het oude Poolse ambacht van touw vlechten tot kunst. Het is nog mogelijk je aan te melden voor deelname. Na deze apotheose zal er zondagmiddag in Duvelhok terug worden geblikt op de reeks Do It With Others. Onder meer de internationaal gevierde Sigrid Calon en rijzende ster Marijn van Kreij zullen aanwezig zijn en tekst en uitleg geven over hun werk. Het symposium vindt plaats tussen 14.00 en 16.30. Beide activiteiten zijn ook zonder polsbandje te bezoeken.

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur dat in 2016 gedurende drie weekends gevierd wordt. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het elke editie culturele voorlopers. Incubate presenteert een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater, in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat. De derde editie van Incubate #2016 vindt plaats op 10 en 11 december 2016 op meerdere locaties in Tilburg. Meer informatie kun je vinden op www.incubate.org.

Geplaatst in:

Meer info nodig?
Neem contact op met Niek Nellen via niek@incubate.org of bel +31 13 - 590 48 39
Je kunt ons ook bereiken op Whatsapp via +31 6 38 64 15 33
Voor het Incubate logo, diverse persfoto's en de .doc versie van dit persbericht, ga je naar onze pers site pressinfo.incubate.org
Zie voor livebeeld van Incubate: http://www.flickr.com/photos/incubatetilburg/

Stichting Incubate

plaats:
Tilburg
website:
http://www.incubate.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234