Sandd zet stevig in op MKB markt

Frankeermachineleveranciers FP-Ruys en Frama, postbezorger Sandd, pakketbezorger DPD en distributeur PS Nachtdistributie introduceren een nieuwe frankeermachine.

De post die door de machine wordt gefrankeerd zal door Sandd bezorgd worden, de pakketten door DPD. Voor bedrijven betekent dit een besparing tot ruim 35% op hun verzendkosten en een einde aan de afhankelijkheid van PostNL.

Een versnelde afname van postvolumes, mede door de structurele tariefsverhogingen van PostNL, waren aanleiding voor FP-Ruys, Frama, Sandd en DPD om een nieuwe frankeermachine te ontwikkelen. Zowel FP-Ruys als Frama spelen hiermee afzonderlijk in op het nieuwe frankeerconcept van Sandd. De landelijke uitrol is een vervolg op de succesvolle pilot die in mei van dit jaar is gestart. De frankeermachinepost wordt twee dagen per week opgehaald en bezorgd. De post kan in een speciaal muurkastje geplaatst worden. Deze wordt 's avonds na 18.00 uur geleegd door PS Nachtdistributie. Hierdoor hoeven bedrijven niet te wachten op een chauffeur of de post zelf weg te brengen, en kan alle post van de werkdag mee.

Ronald van de Laar, CEO Sandd: "PostNL heeft jarenlang de tarieven kunnen verhogen, omdat er voor het MKB eigenlijk geen alternatief was voor het verspreiden van de kantorenpost. Daar komt nu verandering in. Met de Sandd frankeermachine bieden we een concurrerend alternatief en schudden we de postmarkt op. Het MKB heeft nu eindelijk een keuze. Wanneer bedrijven post versturen, verkiezen zij steeds vaker bezorging binnen twee of drie dagen boven de duurdere 24 uursdienst. Dit is onlangs ook uit onderzoek van de ACM naar voren gekomen. Deze verschuiving zien wij ook."

Geplaatst in:

Noot voor de redactie: Voor vragen over dit persbericht kunt u zich wenden tot Monique Kortman: mkortman@sandd.nl of 055-3682525.

Over Sandd
Sandd is het meest enthousiaste en efficiënte postbedrijf van Nederland. Jaarlijks bezorgen we ruim 750 miljoen poststukken voor zeer gerenommeerde bedrijven. Op dinsdag en vrijdag zorgen 18.000 Sandd-bezorgers dat de post op de juiste deurmat valt. We zijn rasechte ondernemers. We halen voor onze klanten het onderste uit de kan. Zo garanderen we de scherpste prijs en de hoogste kwaliteit.

Sandd BV

plaats:
Apeldoorn
website:
http://www.sandd.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234