Energie geven als kerstcadeau: de kerstactie van Joyce en Gabriële

Joyce en Gabriële, vriendinnen uit Den Helder, starten vandaag, 6 december, hun kerstactie 'Geef Energie'. Ze doen een donatie om een gezin met een betalingsachterstand op de energierekening warm door de winter te helpen. Vorig jaar was deze actie al een succes en uiteraard doet Nuon dit jaar weer mee. Joyce en Gabriële roepen andere mensen en bedrijven op om hun goede voorbeeld én dat van Nuon te volgen. Essent heeft al gehoor gegeven aan deze oproep.
Bij Nuon begrijpen wij dat sommige van onze klanten niet uit kijken naar kerst. Ze lopen achter met betalingen en kunnen niet volledig genieten van de feestdagen. Wij weten dat het moeilijk kan zijn om hulp te vragen. Aanvullend op de donatie van Joyce en Gabriële bieden wij daarom de volgende oplossing: wij schelden de bijkomende incassokosten van het gezin met een betalingsachterstand kwijt én bieden een energieadvies aan om te zorgen dat er structureel iets gedaan kan worden aan het energieverbruik - mits het gezin daar voor open staat. En dat doen we niet alleen bij de donatie van Joyce en Gabriële, maar bij alle donaties van mensen die hun inspirerende voorbeeld willen volgen.

Maatschappelijk probleem
Schulden en financiële nood zijn groeiende problemen in onze maatschappij. Ondanks economisch herstel blijven de schulden van huishoudens in Nederland groeien. Hulp komt vaak pas als het al te laat is. Eerder ingrijpen, vroeg-signalering, lijkt veel effectiever. Voor de mensen met schulden zelf, maar ook voor schuldeisers en de maatschappij.
Als 'top drie' schuldeiser, naast de zorgverzekeraars en woningbouwcorporaties, zijn problematische schulden zeer relevant voor energieleveranciers. En met een marktaandeel van ruim 25% heeft ook Nuon te maken met dit maatschappelijke probleem. We zetten ons dan ook al jaren in voor het voorkomen van schulden van onze klanten. Dat doen we op drie manieren. We informeren klanten op tijd over een mogelijke incassoprocedure bij achterstand en bieden betalingsregelingen waar nodig. We werken samen met gemeentes op het gebied van vroeg-signalering. En we participeren in verschillende projecten en samenwerkingen met onder andere Humanitas.

Geef Energie: mee doen
De 'Geef Energie'-actie van Joyce en Gabriële sluit hier heel mooi op aan. Daarom werken we ook dit jaar weer van harte mee. Meer informatie over het initiatief van Joyce en Gabriële staat op hun speciale Facebook-pagina.
Donateurs die bij Nuon een bijdrage willen doen voor gezinnen met een achterstand op de betalingsregeling kunnen hun donatie overmaken naar IBAN NL54 INGB 0000 0005 03 ten name van Nuon Klantenservice, onder vermelding van 'kerstactie 2016'.
Voor meer informatie is onze klantenservice uiteraard ook telefonisch bereikbaar op 0900 0808.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie - niet voor publicatie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
- Joyce Prins: 06 1492 9391 of beetle_joyce@hotmail.com
- Gabriële Arens: 06 2765 0968 of garens@live.nl
- Nuon Mediarelaties : 088-098 8888 of anouk.ijfs@nuon.com

Foto's van Joyce en Gabriële zijn hier in groot formaat te downloaden, graag met vermelding fotograaf Jan-Kees Steenman/ SeeItYourself: https://www.flickr.com/photos/nuon/

N.V. Nuon Energy

plaats:
Amsterdam
website:
http://nieuws.nuon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234