Nederland is gek op kerstmuziek

Nederland is gek op kerstmuziek

Sinterklaas is achter de rug en dat betekent dat Nederland weer warm loopt voor kerst. Voor een 'kerstmuziekdiscussie' hoeven we dit jaar niet te vrezen: uit recent onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders van 16 jaar en ouder blijkt dat 66% kerstmuziek in de winkels 'leuk' tot 'heel leuk' vindt tegenover slechts 10% die er niets van moet hebben.

De meningen zijn wat meer verdeeld over onze favoriete kerstliedjes, zo blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van kennisplatform Muziek Werkt werd uitgevoerd. 'All I want for Christmas' van Mariah Carey (25%) horen we het liefst, gevolgd door Last Christmas' van Wham (18%) en 'Driving Home for Christmas' van Chris Rea (12%).

Grootste ergernis
Mariah Carey's kersthit scoort met 20% opvallend genoeg óók hoog bij liedjes die mensen de komende weken absoluut níet willen horen. Maar met stip op 1 voor de grootste ergernis staat het liedje 'O, denneboom' met 36% van de stemmen.

Meer zin om iets te kopen
Voor winkels zélf is kerstmuziek heel belangrijk, zo concludeert onderzoeksbureau Ruigrok/Netpanel dat voor Muziek Werkt het onderzoek uitvoerde: 42% van de ondervraagden krijgt zin om een aankoop te doen als er kerstmuziek in een winkel wordt gedraaid.

Over Muziek Werkt
Het kennisplatform Muziek Werkt benadrukt de toegevoegde waarde van muziek voor ondernemers en is een initiatief van Sena en Buma/Stemra.
Op www.muziekwerkt.nl vinden ondernemers belangrijke informatie over de toepassing van muziek in hun onderneming. De site biedt onder meer nieuws, relevante onderzoeksresultaten per branche en ervaringen van collega-ondernemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Frank Janssen, woordvoerder Buma/Stemra:
Telefoon 023 - 799 7690, e-mail: frank.janssen@bumastemra.nl

Melanie van de Kuinder, woordvoerder Sena:
Telefoon: 035 - 625 1700 , e-mail: mvandekuinder@sena.nl

Buma Stemra

plaats:
Hoofddorp

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234