Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award

Huis van Hilde is genomineerd voor een internationale prijs. Het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland maakt kans op de European Museum of the Year Award. Deze prijs werd in 2015 nog toegekend aan het Rijksmuseum. In mei 2017 zullen in Zagreb, Kroatië, de winnaars bekend worden gemaakt.

Huis van Hilde is het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland in Castricum. In het hart van het bijzondere gebouw, in de vorm van een middeleeuws langhuis, is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Bezoekers kunnen er ontdekken hoe mensen vroeger leefden en hoe een archeoloog een heel mensenleven kan reconstrueren met wat er uit de grond komt.

Jack van der Hoek, gedeputeerde cultuur: "Wij zijn ontzettend blij met deze nominatie. Huis van Hilde is begin 2015 geopend en heeft al meer dan 75.000 enthousiaste bezoekers ontvangen. De waardering van deze internationale jury toont aan dat de provincie een culturele aanwinst rijker is waar we trots op mogen zijn!"

Genomineerden
In totaal zijn er 46 genomineerden. Naast Huis van Hilde maakt ook Museumplein Limburg kans op de prijs. Kanshebbers uit andere landen zijn onder andere Musée National Picasso-Paris, Heraklion Archaeological Museum (Griekenland) en de National Gallery (Sofia, Bulgarije).
De prijsuitreiking vindt begin mei 2017 plaats in Kroatië.

Nederlandse winnaars
Het European Museum Forum valt onder de Raad van Europa. De organisatie reikt sinds 1977 de prijs uit voor het museum van het jaar. De prijs wordt toegekend aan twee soorten musea: bestaande musea die in de afgelopen twee jaar zijn vernieuwd of uitgebreid en nieuwe musea die in de afgelopen twee jaar zijn geopend.
Het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en Museum Catherijneconvent in Utrecht namen eerder de prijs in ontvangst.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie
Informatie/beeldmateriaal: Birre Yazar-Walvis, communicatie@huisvanhilde.nl, tel. o6 54 38 37 36
Geopend: di t/m vrij 9-17 uur; za en zo 11-17 uur. Meer informatie: www.huisvanhilde.nl

Huis van Hilde

plaats:
Castricum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234