Prinses Laurentien opent congres Expertisecentrum handicap + studie

Op 12 december 2016 houdt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden voor meer dan 200 professionals en studenten een openingstoespraak tijdens het jubileumcongres van Expertisecentrum handicap + studie in een uitverkochte zaal bij Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. Zij gaat in op het belang van goed onderwijs voor studenten met een functiebeperking. Prinses Laurentien is beschermvrouwe van het expertisecentrum.

Het Expertisecentrum handicap + studie bestaat 70 jaar en staat tijdens haar jubileumcongres stil bij belangrijke mijlpalen die afgelopen decennia zijn bereikt door en voor studenten met een functiebeperking in het hoger onderwijs. Onder het motto Bouwen en binden wordt gesproken over de betekenis van het VN-verdrag voor de rechten van studenten, het belang van lotgenotencontact en flexibilisering van het onderwijs.

De keynotespreker geeft een nieuwe visie op gezondheid en participatie voor studenten met een functiebeperking. In twaalf interactieve workshops met studenten en professionals uit het veld komen de nieuwste inzichten naar voren rond studeren met een beperking. En in een debat discussiëren bestuurders, beleidsmakers, politici en studenten over het beleid binnen het hoger onderwijs, over stage en werk en over de financiële situatie van studenten met een functiebeperking.

Als expertisecentrum stimuleert handicap + studie dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in een opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs.

Aankomst H.K.H. Prinses Laurentien: 09.55 uur

Accreditatie tot uiterlijk donderdag 9 december 17.00 uur per e-mail bij tonnie.vanopstal@handicap-studie.nl onder vermelding van naam, medium en functie.

Bij grote belangstelling kan een beperkte toelatingsregeling gelden. Media worden hierover uiterlijk vrijdag 10 december per e-mail geïnformeerd.

Voor meer algemene informatie:
Tonnie van Opstal, Communicatie handicap + studie, 06-12368191, tonnie.vanopstal@handicap-studie.nl

Inhoudelijke vragen:
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Marian de Groot, directeur van Expertisecentrum handicap + studie, marian.degroot@handicap-studie.nl, 073-6800783 | 06-12509670.

Expertisecentrum handicap + studie

plaats:
's-Hertogenbosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234