PMT investeert opnieuw € 1 miljard in Nederlandse hypotheken

PMT verhoogt haar hypotheekbeleggingen via Munt Hypotheken naar € 3 miljard. PMT zag in 2014 al de positieve mogelijkheden van hypotheken en was één van de oprichters van Munt Hypotheken. Het fonds startte twee jaar geleden met een investering van € 1 miljard. Door de goede resultaten van het hypotheeklabel verhoogde PMT dit in 2015 al tot € 2 miljard. PMT heeft nu besloten dit verder te verhogen tot € 3 miljard. De hypotheekbeleggingen gaan daarmee circa 5% van de portefeuille uitmaken. Momenteel zijn er circa 8.500 leningen verstrekt met een hoofdsom van 1.6 miljard.

Goede rendementen
PMT kiest voor het verstrekken van hypotheken met NHG-garantie en niet-NHG hypotheken met een laag risicoprofiel. Jan Berghuis, voorzitter bestuur PMT: “Deze hypotheken leveren meer rendement op dan staatsobligaties, terwijl het risico vergelijkbaar is. Tegelijkertijd geeft het onderpand extra zekerheid. De afgelopen jaren hebben de hypotheken aan onze beleggingsverwachtingen voldaan. Reden genoeg om onze beleggingen hierin te vergroten. Bovendien investeert PMT op deze manier extra in de Nederlandse economie en zijn de goede voorwaarden van Munt Hypotheken gunstig voor particulieren – en dus ook voor de deelnemers van PMT.”

DNB bevestigt positieve effecten
Inge van den Doel, CIO van PMT is tevreden over de hypotheekverstrekking via Munt Hypotheken. “We zien dat de komst van Munt Hypotheken positieve effecten heeft voor de hypothekenmarkt in Nederland. Pensioenfondsen beleggen immers met een lange termijn horizon, waardoor zij lange hypotheken kunnen financieren. Het aanbod daarvan is de afgelopen jaren groter geworden. Pensioenfondsen hebben daarmee gezorgd voor een stabiliserende werking op de hypotheekmarkt. Ook de marges zijn geslonken, wat een direct voordeel voor de consument oplevert. Dit alles wordt nog eens bevestigd door De Nederlandsche Bank (DNB) die hierover deze week een rapport uitbracht. Wij zullen in de toekomst daarom ook blijven investeren in hypotheken via het Munt-label.”

Geplaatst in:

Heeft u vragen n.a.v. dit persbericht dan kunt u contact opnemen met Ria van der Steen, woordvoerder PMT, telefoonnummer 06 18306517 of rvs@bpmt.nl.

OVER PENSIOENFONDS METAAL EN TECHNIEK

PMT is het grootste marktpensioenfonds van Nederland. Het fonds werkt voor ongeveer 33.000 ondernemingen, waarin bijna 378.000 werknemers op dit moment een pensioen opbouwen. Tel daarbij op de deelnemers die niet langer een pensioen bij het fonds opbouwen, maar dat voorheen wel deden (rond 655.000) en de personen die al een uitkering ontvangen (ca. 205.000) en het totaal aantal deelnemers is meer dan één miljoen. De klanten van Pensioenfonds Metaal en Techniek zijn de werkgevers en werknemers in de volgende branches:
metaalbewerking
loodgieters- en fitters;
centrale verwarming;
elektrotechniek;
carrosseriebouw;
autoschadeherstel
garages;
motorenrevisie;
reparatie kantoormachines;
goud- en zilvernijverheid;
galvaniserende industrie;
rijwielen;
modelmakers;
isolatie;
diamantindustrie;
koeltechniek.

Over Munt Hypotheken
Sinds de oprichting maakt Munt Hypotheken een sterke opmars door in de hypothekenmarkt. Het label verstrekt hypotheken op basis van kapitaal van inmiddels 10 Nederlandse pensioenfondsen en neemt daarmee de 6e plaats in binnen de top tien van hypotheekverstrekkers, met een marktaandeel van bijna 7%. Munt Hypotheken biedt adviseurs en hun klanten transparante hypotheken met hele goede en eerlijke voorwaarden, scherpe rentes en een duidelijk, snel en zorgeloos aanvraagproces.

Pensioenfonds Metaal en Techniek

plaats:
Rijswijk

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234