Nieuwe monitor meet impact klimaatverandering en risico op conflict

Nieuwe interactieve monitor meet de impact van klimaatverandering en risico op conflict

[onder emargo tot maandag 5 december 2016, 00:01 uur]

The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) heeft een nieuwe interactieve monitor ontwikkeld waarin wordt weergeven welke landen het meest kwetsbaar zijn voor klimaatverandering en conflict, gecombineerd met de mate waarin landen weerbaar zijn tegen deze invloeden.

De monitor is ontwikkeld in combinatie met het rapport The Economics of Planetary Security: Climate Change as an Economic Conflict factor, een publicatie van HCSS en Instituut Clingendael. Beide instituten zijn onderdeel van het Planetary Security Initiative consortium, in 2015 opgezet door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De monitor en het rapport worden gepresenteerd tijdens de Planetary Security Conference die op 5 en 6 December plaatsvindt in het Vredespaleis te Den Haag.
De Planetary Security Monitor is vernieuwend omdat het voor ieder land een score aangeeft voor de risico's voor conflict, klimaatverandering, de overgang naar een koolstofarme economie en economische weerbaarheid. Op deze manier is in een oogopslag duidelijk op welke van deze gebieden welk land het meeste risico loopt. Dit kan worden gebruikt als basis om beleid te ontwikkelen.
Landen met een lage weerbaarheid kunnen worden geadviseerd door landen met een hoge weerbaarheid. In het rapport is onderzocht welke factoren landen weerbaar maken.

Onder embargo tot maandag 5 december 2016 00:01 uur.
Neem voor meer informatie op met HCSS 0703184840

The Hague Centre for Strategic Studies

plaats:
Den Haag
website:
http://www.hcss.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234