Renate Westerlaken nieuwe directeur Ronald McDonald Kinderfonds

Renate Westerlaken-Loos wordt per 1 maart 2017 benoemd tot directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij volgt daarmee Marja van Bijsterveldt op, die 2 september jl. is gestart als burgemeester van Delft.

Renate Westerlaken-Loos is momenteel burgemeester van Lopik, een functie die zij, na eerst een jaar als waarnemend burgemeester, vanaf april 2009 beoefent. Daarvoor was zij onder andere wethouder in de gemeente Veenendaal, werkte zij enkele jaren als mediator, was Lid Provinciale Staten van Utrecht en bekleedde diverse functies in het CDJA en CDA. Van 2007 tot 2011 was zij eerste vicevoorzitter van het CDA.

De Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds is zeer verheugd over de komst van Westerlaken. "Zij brengt niet alleen een groot netwerk en ruime bestuurlijke ervaring mee, maar is tevens als toezichthouder bij enkele goede doelen goed bekend in de charitatieve wereld. Als Raad van Toezicht zijn wij dan ook buitengewoon ingenomen met de komst van Renate Westerlaken. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de samenwerking met de Ronald McDonald Huizen nog verder zal versterken en het Ronald McDonald netwerk zal bestendigen voor de toekomst", aldus voorzitter Marjan Oudeman.

Adjunct-directeur Miranda Noorlander zal de functie van directeur/bestuurder tot
1 maart 2017 blijven waarnemen.

Over het Kinderfonds
Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In dertien Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in twaalf Ronald McDonald Huiskamers kunnen kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en in drie vakantiehuizen kunnen kinderen met een beperking of ernstige ziekte samen met het gezin zorgeloos vakantie vieren. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Karin van Nistelrode, teammanager communicatie & marketing, 06 54 21 30 98.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Amersfoort

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234