Divisie medische technologie van Accuron Technologies' investeert in AWAK Technologies

Financiering ondersteunt de commercialisering van AWAK Technologies' baanbrekende platform. Dat richt zich op de behandeling van eindstadium nierfalen, een markt ter waarde van $ 85 miljard.SINGAPORE, 1 december 2016 /PRNewswire/ -- Accuron MedTech, een divisie van Accuron Technologies Limited, heeft vandaag bekendgemaakt dat het hoofdinvesteerder is bij een investering van $ 11,2 miljoen in AWAK Technologies, een medtech-startup uit Singapore die solutions ontwikkelt om de strijd aan te gaan met eindstadium nierfalen. Deze financiering ondersteunt de commercialisering van AWAK Technologies' baanbrekende technologie voor regeneratieve sorptie dat tot doel heeft de mogelijkheden voor dialysebehandelingen te verbeteren voor patiënten die lijden aan nierfalen. Accuron MedTech sluit zich aan bij de bestaande aandeelhouders van AWAK Technologies, bestaande uit Baxter Healthcare SA en TP Innovation Holdings Pte Ltd.

Dit is Accuron MedTechʹ zevende investering/desinvestering in medische technologie in de laatste drie jaar.

De investering is gedaan door de MedTech Alliance (Medisch-Technologische Alliantie), een door SPRING SEEDS Capital aangewezen accelerator, voor het faciliteren van groei van startups in de medisch-technologische industrie.

AWAK Technologies heeft een platform voor sorptietechnologie ontwikkeld dat zijn toepassing heeft in zowel hemodialyse als peritoneale dialyse[1] voor de verwijdering van toxines uit patiënten die lijden aan nierfalen. De sorptietechnologie zorgt voor regeneratie en reconstitutie van de gebruikte dialysevloeistof naar schone vloeistof. Dat betekent een effectievere dialyse met tot 90 procent minder dialysevloeistof in vergelijking met conventionele dialyseapparaten. Dit maakt mogelijk een aanzienlijke impact door zowel het terugbrengen van de kosten en de complexiteit van dialyse als de verdere verkleining en draagbaarheid van dialyseapparaten.

"Accuron MedTech, door Dornier MedTech, is een wereldwijd toonaangevende leverancier van behandelingsoplossingen in de markt van $ 400 miljoen voor het verwijderen van nierstenen. AWAK Technologies is onze eerste stap in de verdere diversificatie in de bredere markt voor nierziekten. We zien grote synergiën tussen onze portfoliobedrijven, die gebruik kunnen maken van elkaars mogelijkheden voor ontwikkelen, netwerken en productie. We kijken uit naar de samenwerking met AWAK Technologies' bestuur en management in het op de markt brengen van haar producten," aldus dhr. Abel Ang, Group Chief Executive Officer van Accuron MedTech, een divisie van Accuron Technologies.

"Ons technologieplatform is gericht op de behandeling van eindstadium nierfalen, een markt ter waarde van $ 85 miljard. We zijn van plan de door Accuron MedTech geleidde investering te gebruiken voor versnelling van onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in de richting van volledige realisatie van onze producten in 2018. We kijken er naar uit om deze goederen samen met Accuron MedTech op de markt te brengen," aldus Dr. Gordon Ku, Chairman van AWAK Technologies.

De laatste jaren heeft Accuron MedTech gewerkt aan groei van haar bestaande activiteiten Advanced Materials Technologies, Dornier MedTech en Veredus Laboratories. De groep heeft ook actief deelgenomen aan fusies en overnames wereldwijd en zo een sterk internationaal medtech-bedrijf gebouwd met schaal en diversiteit dat effectief kan concurreren voorbij de kusten van Singapore.

Over Accuron Technologies Limited

Accuron Technologies Limited is een precisiemachinebouw- en technologiegroep en volledig eigendom van Temasek Holdings. Accuron Medtech is een divisie van Accuron Technologies, gericht op de medisch-technologische sector. In haar bedrijvenportfolio bevinden zich onder andere Advanced Materials Technologies, Dornier MedTech en Veredus Laboratories. Accuron Medtech zal haar positie binnen de medisch-technologische industrie versterken en diversificeren, de werkmaatschappijen ondersteunen bij hun verdere groei en solutions voor therapeutische, diagnostische en medische apparaten leveren aan klanten wereldwijd. Kijk voor meer informatie over Accuron Medtech op http://www.accuron.com/accuron-medical.html

Over de MedTech Alliance

De in 2014 opgerichte MedTech Alliance is een Singaporese accelerator die investeert in medtech-startups, en specialiseert zich in de cardiovasculaire, orthopedische, urologische, diagnostische en oogheelkundige sectoren. Het bestaat uit Accuron Technologies, Greatbatch Inc en dhr. Lu Yoh-Chie, voormalig Executive Chairman van BioSensors. Door hun gebundelde kennis en ervaring kan de MedTech Alliance de leercurve voor startups in het commercialiseringsproces flink verkorten. Kijk voor meer informatie over de Med Tech Alliance, op http://mtasingapore.com [http://mtasingapore.com/]

Over AWAK Technologies

AWAK Technologies is een in 2007 opgericht medisch-technologisch bedrijf dat is toegewijd aan de transformatie van het leven van patiënten die lijden aan nierziekten. Het bedrijf heeft een gepatenteerde sorptietechnologie ontwikkeld waarmee het voor een ware revolutie heeft gezorgd door het terugbrengen van de benodigde hoeveelheid dialysevloeistof. Door deze technologie kunnen er lichtgewicht, compacte, automatische en draagbare medische apparaten worden ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie over AWAK Technologies op http://www.awak.com [http://www.awak.com/]


[1] Bij hemodialyse wordt er bloed van
de patiënt naar gepompt naar een
machine met een kunstnier. Daar wordt
het gefilterd voordat het weer wordt
teruggepompt naar het lichaam. Bij
peritoneale dialyse wordt het
buikvlies van de patiënt gebruikt als
natuurlijke filter voor de
afvalstoffen. Er wordt een katheter
geplaatst en steriele
dialysevloeistof wordt in de
buikholte gebracht. Na het filteren
verlaat de vloeistof het lichaam via
de katheter.


Accuron Technologies Limited


CONTACT: Chan Yiu Lin, Greener Grass Communications Singapore, Mobiel:(65) 9-765 5897, E-mail: yiulin@greenergrass.com.sg


Web site: http://mtasingapore.com/http://www.awak.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234