NL bedrijf ontwikkelt eerste Cradle-to-Cradle(tm) afvalzak ter wereld

Dimensio, de zakkenspecialist in Almere ontvangt Cradle-to-Cradle(tm) certificaat

De Nederlandse producent van afvalzakken Dimensio brengt als eerste bedrijf ter wereld een Cradle-to-Cradle(tm) afvalzak op de markt. Het bedrijf heeft voor deze Cradle-to-Cradle(tm) productlijn het certificaat ontvangen van de onafhankelijke certificerende instantie SGS Search. Aan de certificering is een lange periode van onderzoek vooraf gegaan. De Cradle-to-Cradle(tm) afvalzak is volledig gemaakt van recyclaat materiaal: polyethyleen (PE) dat is gewonnen uit afval en geëxtrudeerd tot nieuwe grondstof. De Cradle-to-Cradle(tm) afvalzakken hebben een hoge treksterkte en scheurweerstand. Cradle-to-Cradle(tm) gecertificeerde zakken zijn diverse maten en kleuren verkrijgbaar.

Cradle-to-Cradle(tm) (C2C of van-wieg-tot-wieg) is een ontwikkelfilosofie waarbij men uitgaat van het principe dat afval gelijk is aan voedsel. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig herbruikbaar zijn zonder dat het zijn waarde verliest. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute begeleidt ontwerpers en producenten bij een continu verbeterproces van hun producten. Daarbij kijkt men naar de hergebruikte materialen en grondstoffen, maar ook naar arbeidsomstandigheden en de effecten van het product op het milieu. Bij deze laatste categorie gaat het vooral om uitstoot van CO2 en de impact op waterkwaliteit.

Levenscyclus
Dimensio voldoet op alle punten aan de gestelde eisen. De gebruikte materialen komen niet voor op de zogenaamde Cradle-to-Cradle(tm) BOM-lijst (Banned list Of Materials). Het eindproduct - de afvalzak - is 100% recyclebaar: aan het einde van de levenscyclus keren de materialen terug als grondstof. Het bedrijf Dimensio gebruikt bij de productie van zakken grotendeels schone energie en op het gebied van arbeidsomstandigheden voldoet men aan alle gestelde eisen.

MVO niveau 4
De ontwikkeling van de Cradle-to-Cradle(tm) afvalzak is voor Dimensio een logisch vervolg op reeds gezette stappen op duurzaamheidsgebied. Al eerder startte Dimensio het Plastic 2 Plastic project waarbij men kosteloos afvalplastic inzamelt en geschikt maakt voor hergebruik. Bovendien heeft het bedrijf diverse biologisch afbreekbare en CO2 neutrale afvalzakken ontwikkeld. Binnen Dimensio is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen bijzaak maar hoofdzaak. Op de MVO-prestatieladder heeft de zakkenspecialist uit Almere niveau 4 bereikt.

Over Dimensio
Dimensio is in 1992 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot de grootste producent en leverancier van zakken in de Benelux. Het bedrijf heeft een breed en diep assortiment zakken voor gebruik door schoonmaakbedrijven, overheden, recreatie en toerisme, voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg en industrie. Het programma omvat naast afvalzakken ook inpakzakken, folies, dozen, tapes, disposable handschoenen en verpakkingsmaterialen.

Geplaatst in:

Meer informatie over de Cradle-to-Cradle(tm) -afvalzakken, de certificering en het bedrijf Dimensio kunt u krijgen bij Erno Keizer, 036-5494111 of e.keizer@dimensio.nl.

Op de foto: Erno Keizer van Dimensio.

Dimensio

plaats:
Almere

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234