Eerste internationale padeltoernooi van Nederland in Rijswijk

La Playa in Rijswijk houdt het weekend van 3 en 4 december het eerste internationale padeltoernooi van Nederland. Padel is een mix van tennis en squash en de snelst groeiende sport in de wereld. Meer dan 100 sporters uit 11 verschillende landen zullen bij La Playa strijden om de eer, geld (totale prijzengeld meer dan Euro 3500) en punten voor de wereldranglijst. Entree is gratis.

Gedurende het toernooi worden er clinics gehouden voor beginners en zijn er twee velden 360ball aanwezig. In het padel outlet centrum is er de mogelijkheid om kleding en materialen te kopen. Dagelijks zal een professionele fotograaf (Hans Willink) en videograaf impressies maken van het toernooi. Deze zijn opvraagbaar via info@laplaya.nl. Tevens zijn de wedstrijden live te volgen via internet.

Naast de beste spelers uit Nederland, België & Duitsland zullen ook spelers van de professionele tour de World Padel Tour (WPT) hun opwachting maken. Bekende internationale namen zijn: German Tamane (ARG), Lucas Eslava (ARG), Marcello Perez (ARG) en Juan Manuel Vasquez (ARG) (hoogste speler op wereldranglijst nr 33). Spelers van het Nederlands team die meedoen zijn: Marcella Koek (DH), Tess van Dinteren, Jolien Hak, Yvonne Peeters, Cynthia Dekker, Peter Bruijsten, Bram Meijer, Piet Koetsier (DH), Kees-Jan Schuilenberg (DH), Uriel Maarsen (DH) en Marcel Bogaart (DH). DH speler uit regio Den Haag.

Het padeltoernooi is georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Padel Bond (NPB) en Federación Internacional de Pádel (FIP). Officiële naam is Yoorna / PadelShop.com OPEN. Voor het eerst zal in Nederland een toernooi plaatsvinden in de categorie FIP250 voor mannen en FIP 100 voor vrouwen.


Over Padel en 360ball

Padel is de snelst groeiende sport in de wereld en ook in Nederland aan een grote opmars bezig. Sinds het EK van vorig jaar is de sport doorgegroeid naar bijna 50 locaties. (2 jaar geleden waren dat nog maar 8).
360ball is een geheel nieuwe sport die in Zuid-Afrika is ontstaan. Het is de jongste sport in de wereld.

Locatie:
La Playa, Cobbenhagenstraat 2a, 2288 ET RIJSWIJK

https://www.laplaya.nl/

Einde persbericht

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Pers kan informatie over padel verkrijgen via de NPB. Entree is gratis en er is een persruimte aanwezig (met WIFI).

Erich Kaya +31 6 51 51 84 52


Verschillende nationaliteiten tot zo ver (25/11/2016)
Nederland
Groot-Brittanië
België
Duitsland
Zweden
Australië
Spanje
Argentinië
Portugal
Mexico
Italië

La Playa Rijswijk

plaats:
Rijswijk
website:
https://www.laplaya.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234