Energieadvies via videogesprek brengt gedragsverandering op gang

Energieadvies via videogesprek brengt gedragsverandering op gang.

Vanaf vandaag kunnen klanten van Nuon gratis energieadvies krijgen, via een videogesprek op hun smartphone of tablet. Uit onderzoek is gebleken dat mensen graag bewuster om willen gaan met energie, maar dat ze daar niet te veel moeite voor willen doen. Via de zogenoemde energiescan krijgen klanten persoonlijk advies, waardoor het een stuk makkelijker wordt om energie te besparen.

De energiescan, die gratis is voor iedereen die minimaal 1 jaar klant is bij Nuon, vindt plaats middels een gesprek per video. Dit gesprek start met een introductie, waarbij de verbruiksgegevens, het soort huis of kantoor en de samenstelling van het huishouden of het aantal werknemers wordt doorgenomen. De klant loopt vervolgens met zijn laptop, tablet of smartphone rond door een aantal ruimtes in zijn huis of kantoor. De energieadviseur kijkt mee, geeft advies en licht dit toe.

Laagdrempelige tips
Dit leidt tot makkelijk toepasbare tips over bijvoorbeeld tochtstrips, led-verlichting of radiatoren die achter meubels verstopt zijn. Staan deuren open, is de temperatuur goed ingesteld, is er sprake van sluimerverbruik. Zo is snel, makkelijk en tegen niet al te grote kosten een besparing te realiseren. Nuon is de eerste energieleverancier die advies aanbiedt via een persoonlijke energiescan. Hoe zo'n energiescan eraan toe gaat, is online te zien: https://www.youtube.com/watch?v=RHPxSxsDA6Y

Niet ten koste van het comfort
Nuon benadrukt dat de energiescan niet zomaar is ontstaan, maar is ontwikkeld door te luisteren naar de wensen van klanten. Als onderdeel van de Energiedialoog eerder dit jaar liet Nuon onderzoeksbureau Necker van Naem een onderzoek uitvoeren naar de duurzame opvattingen van Nederlanders. Eén van de conclusies uit dat onderzoek is, dat men minder CO2 uitstoten goed vindt, zolang het niet ten koste gaat van het comfort. Veel Nuon-klanten gaven aanvullend hierop aan, dat ze het vaak ingewikkeld vinden om inzicht te krijgen in waar en hoe ze zelf kunnen besparen. De energiescan is een oplossing om op een laagdrempelige manier minder energie te verbruiken.

Geplaatst in:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nuon Mediarelaties op 088-098 8888, of mediarelaties@nuon.com, contactpersoon Anouk IJfs

N.V. Nuon Energy

plaats:
Amsterdam
website:
http://nieuws.nuon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234