Staatsloterij kiest voor Haags Venduehuis

Na de fusie met De Lotto in de nieuwe organisatie Nederlandse Loterij, is gekozen voor een nieuwe vestigingsplaats in Rijswijk. In dit moderne kantoorpand is minder ruimte om kunst op een goede manier te presenteren dan in de voormalige vestiging van de Staatsloterij aan de Paleisstraat in Den Haag. Daarom wordt een deel van de kunstcollectie die in de loop der jaren is opgebouwd nu geveild. De door het Venduehuis Den Haag geschatte opbrengst van tussen de 20 en 40 duizend euro gaat naar het goede doel. Naast prenten, tekeningen en schilderijen van hedendaagse kunstenaars wordt een zeldzame collectie antieke speelkaarten aangeboden.

De Staatsloterij kent een rijke geschiedenis sinds 1726. Na diverse onderkomens in Den Haag was de Nederlandse Staatsloterij sinds 1992 gevestigd aan de Paleisstraat. In dit kantoor hingen veel van de kunstwerken die nu in een speciale veiling aangeboden zullen worden. Na de fusie met De Lotto eerder dit jaar en het ontstaan van een nieuwe organisatie - Nederlandse Loterij - is gekozen voor een nieuwe vestigingsplaats in Rijswijk. In dit moderne kantoorpand is minder ruimte om kunst op een goede manier te presenteren. Daarom worden 104 kunstwerken uit de collectie die in de loop der jaren is opgebouwd nu geveild.

Te koop zijn groot formaat schilderijen van o.a. Marcelo Segall, waaronder zijn portret van Willem-Alexander met een verwachte opbrengst van 3.000 euro, en een doek van Evert Ploeg uit 2001, waarop het optreden van Herman van Veen in de Ridderzaal is vastgelegd. Ook zal een geschilderd portret van Staatsloterijshow presentator Marc Klein Essink worden geveild. Onder de antieke kaartspellen bevinden zich fraai ingelijste exemplaren uit de 17e, 18e en 19e eeuw van Nederlandse, Franse, Engelse en Japanse origine.

De Staatsloterij heeft op advies van Pieter Scheen Kunstadvies ervoor gekozen deze collectie via het gerenommeerde Venduehuis der Notarissen te 's-Gravenhage te veilen. De opbrengst van de veiling, geschat tussen de 20 en 40 duizend euro, gaat naar de goede doelen die door de Nederlandse Loterij gesteund worden.

Het Venduehuis Den Haag veilt deze collectie uitsluitend via internet. Van maandag 5 t/m zondag 18 december kan via www.venduehuis.com op de 104 kavels geboden worden. Op vrijdag 9 december van 10 tot 16 uur zijn alle kunstwerken te bezichtigen in het voormalige kantoorpand van de Staatsloterij aan de Paleisstraat 5 in Den Haag.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over deze collectie kunt u contact opnemen met RegisterTaxateur Peter van Beveren via p.vanbeveren@venduehuis.com of via 06 53520658.

Venduehuis

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234