Olaf Holzapfel opent Incubate festival & Do It With Others symposium

Het festival voor grensverleggende cultuur in Tilburg biedt tijdens de aankomende editie een interessant programma voor liefhebbers van beeldende kunst. De Duitse kunstenaar Olaf Holzapfel geeft een performance touwvlechten volgens eeuwenoude Poolse traditie. Op 11 december vindt in Duvelhok een symposium plaats ter afsluiting van de beeldende kunstreeks Do It With Others, Passe-partouts en dagkaarten zijn nog steeds te koop via www.incubate.org/tickets

Artistiek directeur Vincent Koreman: "Incubate is meer dan een muziekfestival. Ook waar het andere artistieke disciplines betreft houden we graag de vinger aan de pols en programmeren we op het scherpst van de snede. Het symposium, waarop verschillende van deze kunstenaars-in-residentie nogmaals komen opdraven, zal dit demonstreren. Maar eerst en vooral kijk ik uit naar de opening van het festival - en afsluiting van het project van Olaf Holzapfel. Zijn workshops zijn vervreemdend, maar passen ook verrassend goed bij textielstad Tilburg."

Olaf Holzapfel
Incubate zal haar tweejarige beeldende kunstprogramma Do It With Others afsluiten met een speciaal project van de Duitse kunstenaar Olaf Holzapfel. Holzapfel is een multidisciplinair artiest die zich naast schilderen meer en meer is gaan toeleggen op fotografie, beeldhouwkunst, installaties en digitaal werk. Voor het creëren van zijn architecturale sculpturen benut Holzapfel een breed scala aan plaatselijke materialen, van plastic tot stro. Na een eerdere oefensessie voert Holzapfel op zaterdag 10 december een unieke laatste performance uit met een groep ambachtslieden en geïnteresseerde deelnemers rondom de edele kunst van het touwvlechten. Een complex metier dat slechts weinigen nog beheersen. Tilburg is van oudsher een textielstad en bekend met het verwerken van vlas en hennep tot touw. Omdat Incubate altijd artiesten met publiek, en de geschiedenis met hedendaagse kunst tracht te verbinden, nodigen we alle geïnteresseerden uit om aan deze unieke performance van Holzapfel deel te nemen. Deze vindt op zaterdag 10 december tussen 12.00 en 15.00 plaats in de Koepelhal op het NS-plein.

Lees Max Majorana's verslag van de eerdere oefensessie op http://www.doitwithothers.nl/projecten/olaf-holzapfel/

Do It With Others symposium
Op 11 december, een dag na de finissage van Olaf Holzapfels project, organiseert Incubate ter afsluiting van de Do It With Others beeldende kunstreeks een symposium in het Duvelhok. Hier zullen verschillende kunstenaars aanwezig zijn die de afgelopen twee jaar in dit kader werk maakten. Zij worden bevraagd door enkele spraakmakende interviewers uit het Nederlandse kunstenveld, waarbij in zal worden gegaan op hun voorbije residenties in Tilburg en de samenwerkingen die zij zijn aangegaan met lokale partijen. Het symposium vindt plaats op zondag 11 december tussen 14.00 en 16.30 aan de St. Josephstraat 133 en is gratis toegankelijk.

Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur dat in 2016 gedurende drie weekenden gevierd wordt. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het elke editie culturele voorlopers. Incubate presenteert een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater, in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat. De derde edite van Incubate #2016 vindt plaats op 10 en 11 december 2016 op verschillende locaties in Tilburg. Meer informatie kun je vinden op www.incubate.org.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie):

Meer info nodig?
Neem contact op met Niek Nellen via niek@incubate.org of bel +31 13 - 590 48 39
Je kunt ons ook bereiken op Whatsapp via +31 6 38 64 15 33
Voor het Incubate logo, diverse persfoto's en de .doc versie van dit persbericht, ga je naar onze perssite pressinfo.incubate.org
Zie voor livebeeld van Incubate: http://www.flickr.com/photos/incubatetilburg/

Stichting Incubate

plaats:
Tilburg
website:
http://www.incubate.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234