Project A investeert in Onlineprinters: groeibranche onlinedrukwerk

BERLIJN en NEUSTADT AN DER AISCH, Duitsland, November 30, 2016 /PRNewswire/ --

e-commerce-onderneming verwerft nieuwe partner voor groei en uitbreiding 

Na de toetreding met een meerderheid van aandelen van Bregal Unternehmerkapital, een houdstermaatschappij die zich concentreert op sterk groeiende middenstandsbedrijven, heeft ook Project A Ventures in Onlineprinters GmbH geïnvesteerd. De VC-investeerder uit Berlijn heeft een aandeel in Onlineprinters ter grootte van een bedrag van een paar miljoen. Bovendien treedt de oprichter en directeur van Project A, dr. Florian Heinemann, toe tot de commissie van advies van het bedrijf. Als een van de toonaangevende onlinedrukkerijen van Europa heeft Onlineprinters het afgelopen jaar meer dan 2,1 miljard gedrukte producten geproduceerd, van flyers tot en met complete beursstands. De onderneming heeft tot nog toe geleverd aan 500.000 klanten en heeft meer dan 600 medewerkers in dienst. Internationaal opereert de e-commerce-speler in meer dan 30 landen onder het merk Onlineprinters, in Duitsland is het bedrijf actief onder de naam diedruckerei.de.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20161130/444066 )Project A Ventures staat bekend als venture-capital-onderneming, die haar portfolio-onderneming nog succesvoller maakt door eigen operationele resources in te brengen. Behalve diverse investeringen in de beginfasen van projecten, heeft Project A al grote successen behaald met de deelneming in andere branches van marktleiders.

"Onlineprinters heeft de laatste jaren overtuigd door een indrukwekkende groei en is ook internationaal al in tientallen markten vertegenwoordigd. Met onze experts kunnen wij als team een verdere verbetering op het gebied van performance marketing, CRM, business intelligence en internationalisering bereiken", vertelt dr. Florian Heinemann, oprichter en directeur van Project A. "Deze nieuwe, gezamenlijke investering met een ervaren private-equity-partner zien wij als succesrecept van ons operationele VC-uitgangspunt."

Dr. Michael Fries, directeur van Onlineprinters GmbH, over de toetreding van de nieuwe partner: "Met onze meerderheidsinvesteerder Bregal Unternehmerkapital staat Onlineprinters een specialist voor excellente middenstanders terzijde. We zijn blij dat we ook de e-commerce-experts van Project A als vennoten kunnen verwelkomen. Daarmee zijn wij een prima weg ingeslagen voor een dynamische groei en een verdere versterking van onze positie als een van de toonaangevende ondernemingen op het gebied van onlinedrukwerk in Europa."

Over Project A 

Project A is een investeerder uit Berlijn en operationeel VC op het gebied van digitale technologieën. Met financiering en strategische competentie ondersteunt Project A ondernemingen om hun eigen capaciteiten op centrale functionele afdelingen te organiseren: door middel van specialisten op het gebied van IT/product, marketing/CRM, business intelligence en organisatieopbouw. Project A heeft de laatste jaren een actieve bijdrage geleverd aan de opbouw van succesvolle ondernemingen als kfzteile24.de, Catawiki, Contorion, Eyeota, Lostmy.name, Nu3, Spryker, Tictail, WorldRemit en ZenMate.

Meer over Project A Ventures op http://www.project-a.com en op de blog insights.project-a.com [https://insights.project-a.com ]

Over Onlineprinters 

Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Onder het motto "Drukwerk gewoon online bestellen" verkoopt de onderneming drukbare producten via 15 webshops aan 500.000 klanten in 30 landen van Europa. Internationaal is het bedrijf bekend onder de merknaam "Onlineprinters", in Duitsland presenteert het zich als "diedruckerei.de". Het productassortiment omvat 1400 soorten drukwerk variërend van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen. Het succesrecept van de productie van individueel drukwerk zoals bedoeld in de industrie 4.0 is gebaseerd op drie pijlers: onlineverkoop, een volledig geïntegreerde productie van bestelling tot en met verzending en verzameldruk. In dit laatste onderdeel worden in zogenoemde gecombineerde bewerkingen meerdere drukopdrachten gezamenlijk geproduceerd, waardoor kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. Klanten kunnen kiezen uit opties als spoeddruk (productie op dezelfde werkdag), overnight-levering, klimaatneutrale productie en vrije formaatkeuze bij geselecteerde producten. Onlineprinters GmbH heeft 600 medewerkers in dienst en produceert jaarlijks meer dan twee miljard stuks drukwerk.

Over Bregal Unternehmerkapital 

Bregal Unternehmerkapital maakt deel uit van een familiebedrijf dat gedurende generaties is opgebouwd. Centraal staan deelnemingen die vrij zijn van institutionele dwang, openstaan voor langdurige verbintenissen en onafhankelijk zijn van ontwikkelingen op de financiële markten. Bregal Unternehmerkapital identificeert ondernemingen die beschikken over sterke managementteams en die in hun desbetreffende segmenten worden gezien als marktleider of "Hidden Champions". Dankzij flexibele financierings- en transactiestructuren streeft men zowel naar minderheids- als meerderheidsdeelnemingen. Daarbij is Bregal Unternehmerkapital in staat om ook complexe industriële spin-offs, management-buy-outs of opvolgingssituaties fijngevoelig en afgestemd op het resultaat vorm te geven. Bregal Unternehmerkapital streeft ernaar, de ondernemingen bij de verhoging van hun omzet en hun rendabiliteit blijvend te ondersteunen en begeleidt hen met kapitaal, langjarige financieringsexpertise en een uitgebreid netwerk van ondernemers en industrieel deskundigen.

Perscontact Onlineprinters 
Patrick Piecha 
Hoofd Pers en PR 
Tel.: +49-(0)-9161-6209807 
Mobiel: +49-(0)-174-3077250 
E-mail: press@onlineprinters.com 
http://www.onlineprinters.nl 
http://www.onlineprinters.be 

Perscontact Project A Ventures 
Konstanze Pflüger 
Corporate Communications 
Tel.: +49-(0)-30-340-606-321 
E-mail: konstanze.pflueger@project-a.com 
http://www.project-a.com

 
 
Perscontact Bregal Unternehmerkapital 
IRA WÜLFING KOMMUNIKATION GmbH 
Dr. Reinhard Saller 
Tel.: +49-(0)-89-2000-30-30 
E-mail: bregal@wuelfing-kommunikation.de 
http://www.wuelfing-kommunikation.de  Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20161130/444066
Onlineprinters GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234